A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A dűlőszelektált olaszrizling sertésbordát kíván

Kacsamájjal töltött sertésborda Sabar olaszrizlinggel

2017-09-18 | Németi Sándor


A dűlőszelektált olaszrizling sertésbordát kíván

Méghozzá töltött sertésbordát dűlőszelektált olaszrizlinggel, és az 1979-ben, Bob Fosse rendezésében megjelent Mindhalálig zene című filmet valamelyik estére.

 

Kacsamájjal töltött sertésborda

 

Hozzávalók (4 személyre):


 

Elkészítés:


A bordákat óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd a kockára vágott kacsamájat hozzárakva átpirítjuk (nem kell teljesen készre készíteni). A bordákat megtöltjük a hagymás májjal, baconbe tekerjük és serpenyőben kevés olajon körbesütjük, majd behelyezzük a 180 fokos sütőbe 8 percre. A zöldborsót másfél percig forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd kevés vajban, csipet sóval és cukorral átforgatjuk. Ha a hús elkészült, pár perc pihentetés után sült burgonyával, zöldborsóval és friss salátával tálaljuk. Tetszés szerint aszalt paradicsom is kerülhet a tányérra, ennek elkészítéséhez vágjuk félbe a paradicsomot, fűszerezzük ízlés szerint, sózzuk és kis cukrot is adjunk hozzá, majd 70 fokos sütőben 2-3 órát szárítsuk.

 

Borajánlat: Sabar Single Vineyard Olaszrizling 2015

 

Dűlőszelektált, 29 éves ültetvényről szüretelt olaszrizling, mely 20%-ban töppedt szőlőt is tartalmaz. Erjedésre és érlelésre a borász közepes pörkölésű, harmad és negyed töltésű 500 literes magyar hordókat használt.

 

A dűlőszelektált olaszrizling sertésbordát kíván

 

Illata eleinte kicsit zárkózott, érdemes némi időt adni neki a pohárban, kis türelemmel viszont szépen előbújik belőle a virágméz, érett citrusok, birs, kandírozott citromhéj, vanília, mogyoró, kis őszibarack és a déli gyümölcsök. Enyhén vajas korty, lecsengésében citrusok és mandula. A kis maradékcukor és finom füstössége szép összképet alkot a kacsamáj édes szerkezetével és a bacon sós-füstösségével.


Recept: Sebestyén Péter
Borajánlat: Németi Sándor

 

További receptekért és bor-étel párosításokért látogasson el a wineartculture.hu oldalra.