A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Forum Humanicum és Biarritz Étterem Furmint Február 2013

01. 30. - 02. 06.

, , 2013. február 6. - Budapest, Biarritz Étterem



Az este egyik legfontosabb célja, hogy rohanó életünkben egy kis időre megálljunk és értékes emberekkel, barátokkal tölthessünk el néhány kellemes és elgondolkodtató órát. Mindezt egy hangulatos étteremben, finom borok és ételek mellett beszélgetve, miközben hazánk nemzetközi összehasonlításban is páratlan történelmi borvidékén kalauzol végig bennünket a régiót jól ismerő kutató, Alkonyi László és a világ egyik méltán legismertebb magyar borásza, Demeter Zoltán.

 

Történelem, kultúra, hagyományok, izgalmas ízek, csodás borok és érdekes emberek. Mi lehet ennél inspirálóbb kísérője egy közös vacsorának, közös beszélgetésnek.

A vacsora időpontja: 2013. február 06., 18.30 óra. Helyszín: Biarritz étterem (1055 Budapest, Balassi Bálint u. 2.) Részvételi díj: 14.000,- Ft/fő

A közös vacsorával és a felejthetetlen programmal nem csak barátainknak, azaz szűkebb közösségünknek szeretnénk maradandó élményt és örömet okozni, hanem olyanoknak is, akik tágabb közösségünkhöz tartoznak, és akiket ismeretlenül is nagyra becsülünk küzdelmeikért és kitartásukért. Ezért a vacsora bevételének hasznát a „Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért” közcélú szervezetnek ajánljuk fel, akik az összeget a transzplantált gyermekek farsangi rendezvényére fordítják.

Program:
18.45 Érkezés
19.00 Köszöntő
19.15-19.30 Demeter Zoltánbemutatója a borai készítéséről és egyedülálló borairól
19.30-19.45 Alkonyi László Tokajkutató előadása a történelmi borvidékről és a dűlő klasszifikációról
19.45-21.30 Vacsora

A vacsora menüje és borai:

Birtok Furmint 2011
Tatárhús capri bogyóval, vajkörte diós mascarponéval, csicsókahab

Kakas Furmint 2011
Lazacos és tojásos nigiri birsalma salátával

Veres Furmint 2011
Roston sült libamáj sütőtökös rizottóval

Lapis Furmint 2009
Rosé kacsamell vargánya ropogóssal, hársfavirág sabayonnal, sült zöldalmával

Birtok Édes 2011
Túrógombóc édes mártásos tagliolinin ropogós brick tésztával

Főbor
Bleu d’ Auvergne kéksajt

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!