A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sárgamuskotály

Tokajicum Borház Sárgamuskotály 2014

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Illata intenzív és szép, benne hárs, sárga virágok, méz, érett citromhéj, őszibarack, kamilla. Kis mézes-mentolos cukorkásság. A korty némileg kevesebbet ad, mint az illat. Tiszta, barack, mandula, sárga virágok, méz. Aszalt mangó. A hordó jegyei kellemesen belesimulnak, alig észrevehetők. Szép savak. Jó ivású, remek gasztrobor, kiváló áron.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-21

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    5900
  • Ár

    1650 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% sárgamuskotály

A pincészet borbemutatása

Az érett szőlő biztosítja bor sárgahúsú gyümölcsökre emlékeztető zamatát. Illatban a muskotály dominál kiegészülve a lime és a grapefruit jegyeivel. Behízelgő illatával, kellemes maradék cukor tartalmával igazi csemege az édes borok kedvelőinek. Fogyasztását 9 °C-on ajánljuk. (45 gramm maradékcukor. Sav: 7,8 g/l.)

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. Palackozás időpontja: 2015.05.

Tokajicum Borház bemutatása

A 20 hektáros szőlőbirtok páratlan helyen terül el. Panorámáját a tokaji Kopasz-hegy Tarcalt érintő, déli fekvésű nyúlványa teszi pazarrá. A ma is szőlőtáblákkal övezett birtok – levéltári források szerint – hajdanán az Andrássy grófok birtoka volt. Szőlőterületeik kivétel nélkül első osztályú, híres történelmi dűlőkben találhatóak. Tarcal határában a Perőcz, Czeke, Feketehegy, Királygát, Mandulás. Mád határában a Betsek, Hold-völgy, Danczka. Tállya határában a Bojta, Rátkán pedig a Holdvölgy dűlőkön. Az ültetvények nagy része negyven éves vagy még öregebb. Az öreg tőkékhez főborászunk kifejezetten ragaszkodik, mert önmagukat hozamkorlátozzák és főleg, mert ezek a nagy beltartalmú, ásványos borok forrásai. A szétszórt elhelyezkedés előnye, hogy a változatos talaj és fekvés lehetőséget ad a kísérletezésre, mert ugyanazon szőlőfajták egészen más arcukat mutatják más-más adottságú dűlőkből szüretelve.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!