A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Szürkebarát

Badacsonyi Szürkebarát, 2015

Boksay Pincészet

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  16.300
 • Ár

  2500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Arany színbe hajló bor közepesen intenzív illattal. Illatában méz és aszalt barack, gyömbér és vanília, kamilla. Sok zöldfűszer (kakukkfű) és édes fűszer (szegfűszeg). A korty telt, közepesen hosszú, érett nyári almás és gyógynövény likőrös jegyekkel. Némi maradékcukor érződik kellő mennyiségű savval, olajos textúra. A viszonylag magas alkoholtartalom enyhén éget a nyelven. Karakteres, érdekes bor, a nyomokban oxidációs jegyeket hordozó hagyományos borkészítési stílus rajongói szerethetik. Ajánljuk például zöldfűszeres csirkés ételekhez.

A kóstolás dátuma: 2016-10-18

A pincészet borbemutatása

A badacsonyi borvidéken méltán népszerű savakban bársonyos, alkoholban gazdag száraz testes fehér bor. Aranysárga szín, kissé kesernyés körtés, barackos íz jellemzi. Határozott ásványosság jellemzi.

Érlelési információk

Tartályos. Palackozva: 2016.04.

Pinceidő

2017-ig

Boksay Pincészet bemutatása

Pincészetünk a Szent-György hegy déli oldalán helyezkedik el, e különleges mikroklímájú hegyen a savak bársonyosabbak, de alkoholfokra extrakt tartalomra magasabb értéket mutatnak. Termőhelyünkön nem ritka a 22-24 fok cukortartalmú szőlő sem. Pincészetünk a minőséget tartja elsődleges szempontnak nem a mennyiséget. Célunk az egyedi ízvilág megismertetése. A helyi borok iránt érdeklődő borbarátokat is nagy szeretettel látunk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!