A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárslevelű Hétszőlő-dűlő

Hárslevelű Hétszőlő-dűlő, 2016

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13 %
  • Palackmennyiség

    180
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű
  • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Halvány citrom szín. Illatában sárga alma, édesfűszeres-vaníliás díszítéssel. Ízében citrusos zöld teát és friss almakompótot idéző, kellemes fanyarság, szegfűszeggel és pisztáciával fűszerezve. Szép struktúrájú, fiatal, izgalmas, picit még nyers, de ígéretes bor, hosszú lecsengéssel. Mindössze 180 palack készült; a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen a Borkollégium vásárolta meg a teljes hordónyi mennyiséget.

A kóstolás dátuma: 2017-09-18

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!