A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Márton napi újbor - Olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Márton napi újbor - Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

A visszafogott intenzitású illatban érdekesen ötvöződnek a sárga húsú gyümölcsökre, mandulára, zöld fűszerekre emlékeztető jegyek. A korty a könnyed borok mezőnyében a kerekebb tételek közé tartozik, amely érzet részben a lágyabb savaknak, részben az itt is megjelenő olajos magvaknak köszönhető. Lecsengésében füves, gyógynövényes ízek bukkannak fel. Kínáljuk ludaskásához vagy sűrű libaleveshez!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-14

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

100% olaszrizling, több dűlő termése. Intenzív illat, már rögtön a pohárba kerüléskor. Üde és friss, mintha még élne! És mennyire így van, még él is! Illatában már érezhetők a kiemelkedő évjárat jegyei. Fajtajelleges, friss, de mégis krémes. Az édes érzet kicsit elgondolkoztat, de aztán beugrik a szőlőcukor íze, és máris megvan a válasz. Szép hosszú utóíz zárja a kortyot, melyben megbújik az olaszrizlingre jellemző kesernye is.

Érlelési információk

Erjedés után azonnal palackba került, november elején.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Nem kereskedelmi tétel, csak a pincészetnél kóstolható.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!