A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Trilógia Kékfrankos

Trilógia Kékfrankos, 2013

Schieber Pincészet

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    13,5 %
  • Palackmennyiség

    800
  • Ár

    3500 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos
  • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe bíbor, intenzitása a közepesnél gyengébb. Illatában érett meggy, cseresznye, szegfűszeg. Karakteres, friss, szép illat. A kortyban szintén érett piros bogyós gyümölcsök köszönnek vissza, jó fűszeresség kíséri őket (szegfűszeg, ánizs) - a vaníliás tónusú hordó dominál, némileg háttérbe szorítja a gyümölcsösséget. Arányos, egyensúlyos a közepes sav és tannin. A korty aránylag hosszú, végén kis fanyarság, meggymag zárnak, szárító hatás érezhető. A szőlőfajta felismerhető.

A kóstolás dátuma: 2016-05-05

A pincészet borbemutatása

Rafinált illat szép hordófűszerekkel, mandulával, meggyel, pici punccsal, cseresznyével, érintésnyi vaníliával. Elegáns szerkezet, kerek tanninok, szép savak. Gyönyörű bor, hosszú lecsengéssel.

Pinceidő

2019

Schieber Pincészet bemutatása

Ha bor, akkor Szekszárd, ha Szekszárd akkor Schieber! Igaz, ez a rendkívül jó ár-érték arányú folyóboroktól kezdve az új szekszárdi palackba töltött Bikavéren át a lehengerlő csúcsborokig mindenre. A prémium rozé akár egy steak mellett is megállja a helyét, a kadarkájukat az évtized kadarkájának választotta egy bormagazin, a Trilógia kékfrankos biztosan a legjobbak között van az országban, a prémium Bikavérüket külföldi újságírók méltatták, a Materia Prima nevű csúcsboruk pedig önmagáért beszél. Van azonban még valami, amire - szerencsére - ráéreztek Schieberék, ez pedig az, hogy a palackozott boroknál nem elég, ha a bor jó, de szükség van az emberre, a történetre a bor mögött. Ezt ők megértették és úgy tűnik rájöttek a dolog nyitjára, ugyanis érezhetően jelen vannak nem csak a borokban, de az épületben, a címkékben, mindenben. Nem arctalan, unalmas vállalkozás tehát a borászat, hanem egy biztos alapokon nyugvó birtok, melynek a felső polcra szánt szegmensétől egészen a legalsó polcig örömmel mutatja meg magát tulajdonos és alkalmazott egyaránt. Ha pedig a fogyasztó is beszáll a játékba, a történet elnyeri igazi értelmét, azt, hogy a Schieber családhoz tartozni igazán jó érzés. Kóstolja meg a boraikat és legyen részese a történetüknek ön is!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!