A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A legelegánsabb párlat

Cognac kvíz

2014-11-26 | Tóth Adrienn


A legelegánsabb párlat

Minden cognac brandy, de nem minden brandy cognac – szól a klasszikus. A brandy szőlőből készített párlatot jelent, amelyet azonban a világ bármely részén előállítható. A cognac alapanyaga szintén szőlőből, ebből azonban kizárólag a francia Cognac régiójában születhet meg a párlat. Öt kérdést gyűjtöttünk össze annak érdekében, hogy felmérjük, mennyi tudsz erről a klasszikusról.


A cognac-ot főként egy szőlőfajtából, az ugni blanc-ból készítik. Milyen néven ismerik azt a szőlőfajtát a világ más részében?

 

A. Tramini.
B. Malvasia.
C. Tempranillo.
D. Trebbiano.

 

Hányszoros lepárlásnak vetik alá a cognac-ot?

 

A. Egyszeres.
B. Kétszeres.
C. Háromszoros.
D. Négyszeres.

 

Cognac hat alrégióból áll. Melyik nem tartozik közéjük?

 

A. Touraine.
B. Grande Champagne.
C. Borderies.
D. Fins Bois.

 

Mi a minimális érlelési követelmény a V.S.O.P., azaz a Very Superior Old Pale cognac kapcsán?

 

A. 1.
B. 2.
C. 4.
D. 8.

 

A cognac jellegzetes aromatikával bír. A felsorolt négy jegy közül melyik a legkevésbé jellemző az esetében?

 

A. Vanília.
B. Karamell.
C. Eper.
D. Narancs.

 

A helyes válaszokat a kép alatt találod.

 

 

 

A legelegánsabb párlat

 

A cognac-ot főként egy szőlőfajtából, az ugni blanc-ból készítik. Milyen néven ismerik azt a szőlőfajtát a világ más részében?

 

A helyes válasz a D: trebbiano.

 

Hányszoros lepárlásnak vetik alá a cognac-ot?

 

A helyes válasz a B: kétszeres.

 

Cognac hat alrégióból áll. Melyik nem tartozik közéjük?

 

A helyes válasz az A: Touraine.

 

Mi a minimális érlelési követelmény a V.S.O.P., azaz a Very Superior Old Pale cognac kapcsán?

 

A helyes válasz a C: 4.

 

A cognac jellegzetes aromatikával bír. A felsorolt négy jegy közül melyik a legkevésbé jellemző az esetében?

 

A helyes válasz a C: eper.
 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!