A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön! 2. rész

Étkezési etikett a világ körül

2016-07-19 | Zacsek Ágnes


Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön! 2. rész

Milyen evőeszköz szükségeltetik Thaiföldön, mi az egyszerre felszolgált ételek helyes fogyasztási sorrendje Egyiptomban, melyik kezét ne használja étkezéshez Indiában? Kínzó kérdések a nyaralószezonban! A The Restaurant Choice és a Food &Wine színes infografikái segítségével most mi is bemutatjuk a különböző országok étkezési szokásait és kapcsolódó illemtanát. Második rész, tengerentúl.


Európában általános megegyezés, hogy a villát a bal kezünkben fogjuk, míg Mexikóban soha ne együk a tacót késsel és villával, ez nem túl udvarias gesztus. Míg Európában a fogásoknak külön sorrendje van, van előétel, főétel, desszert, ezek pedig egymás után követik egymást, addig sok országban, ilyen Vietnam és Egyiptom, egy időben tesznek az asztalra többféle ételt, gyakran tea kíséretében, és azokból válogathatunk. Több kultúrában is az az elfogadott, hogy a vendégség legidősebb tagja kezd el legelőször enni, előbb, mint bárki más. Ennek kivárása a tisztelet jele. És akkor a protokollról még nem is szóltunk! Ha a házigazda befejezte az étkezést, mindenki leteszi a villát (kést, kanalat)...Nézzük sorban a szokásokat!

 

Az első részért, az európai országok illemtanáért ide kattintson>>

Mexikó
Vietnám

Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön! 2. rész

Egyiptom
India

Ausztrália

Még több ország szokásaiért látogassa meg a Food and Wine oldalát!



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!