A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Villámgyors Gourmet-talpaló

Kezdő csúcsgasztro-fesztiválozóknak

2016-05-12 | Vinoport


Villámgyors Gourmet-talpaló

A Gourmet Fesztiválon kizárólag a legjobbak jelennek meg – már csak azért is, mert a kiállítói részvétel meghívásos alapon működik. Az ország krémjét viszont még a fesztivál négy teljes napja alatt is nehéz lenne végigkóstolni, hiszen több mint száz kiállító közül válogathatunk. Ha még bizonytalan, hogy mely éttermeknek garantáljon helyet a gyomrában, talán segítünk önnek ajánlatainkkal.


De lássuk előbb a szervezők aperitifjét: 

"Bár a Gourmet ételfelhozatala idén a halra és vadhúsra fókuszál, természetesen mindenki hozza majd saját, féltve őrzött receptjeit is. Így aztán a párezer négyzetméteres parkban kényelmesen körbesétálva végigkóstolhatjuk Magyarországot, ahogy ezt tesszük évek óta ezen a helyen.

 

Az ételsorban pedig az alapételek és a fine dining műhelyek remekei egyaránt a minőséget kínálják, így például beleharaphatunk a tökéletes rántotthúsba, amit – mint nagyanyánk –krumplisalátával kínálnak, és kóstolhatunk igazi fácánhúslevest, ami fürjtojással lesz teljes.

 

 

A hal és vad tematikában elkalandozó séfek tányérunkra teszik majd szemnek és szájnak ingerét. Lesz például – a beavatatlanok számára is értelmezhető – szarvasgombás vaddisznógombóc vagy mangalica cigánypecsenye, esetleg szürkeharcsa-paprikás, de kóstolhatunk szarvascarpacciot, vaddisznóporchettát, vadcappuccinot vagy szarvasból készült kimbabot. Bemutatkozik egy „színész találmány“, a steamboo, legyen az lazacos, vajhalas vagy szarvaskolbászkrémes, érdemes megkóstolni! És aki azt hiszi, hogy egy kolbásszal már nem lehet őt meglepni, az toljon be egy kacsamájas szarvaskolbászt, ribizlis-szarvasgombás házi mustárral, vagy harapjon egy falatot a konyakos fácánkolbászból, zelleres almasalátával körítve. Aztán jöhet egy kacsamájbonbon és/vagy egy csokoládés tarhonyamousse, esetleg egy harcsapaprikás-fagyi habbal. És vidáman gurulnak majd ezekre a legjobb borkészítők borai, a kiváló sörkészítők sörei, egy-egy jó pálinka, csak mértékkel, de nagy örömmel..."

 

Costes Downtown (@costes_downtown) által közzétett fénykép,

A Costes Downtown csodás standja

 

És akkor a mi segédletünk, rögtön a kiállítói stand számával.

Ha a Michelin-csillagosokat kóstolná
  1. Borkonyha, 73: A Borkonyha 2014-ben kapott Michelin-csillagot, és ha csak egyet jegyez meg róla: nem véletlenül ez a neve! Villanykörte-levesüknek úgysem tud majd ellenállni.
  2. Costes Downtown, 104: A Costes Downtown a legszebb standot mutatja az idén. Az étterem idén, kevéssel a nyitás után kapott Michelin-csillagot. Olvassa el interjúnkat>>
  3. Costes: Vasárnap 17.00-tól a Gasztroszínpadon. Kattintson friss interjúért a séffel>>
  4. Tanti, 90: A Tanti Magyarország öt Michelin-csillagos éttermének egyike, amely Budán, a Hegyvidék Központban nyitotta meg kapuit 2014-ben. 
  5. Onyx: A crew hete a Bocuse d'Or körül forgott, Széll Tamás séf versenyzett és nyert, Szullo Szabina séf pedig zsűrizett. Így ok nem állítanak ki, ellenben megtalálja őket pénteken 20.00-tól a Gasztroszínpadon.
Ha a legjobb vidékieket kóstolná
  1. Anyukám mondta, 44: A hazai gasztroszcéna gyakorlatilag egyként mondja a legjobb vidéki étteremnek ezt az encsi helyet. Évek óta, töretlenül. A nyitónapon lágy mozzarellával és sonkával felvértezett, kemencében sült pizzát kóstoltunk náluk, és nem bántuk meg.
  2. Gusteau, 37: Tokaj-Hegyalja szívében Mádon, még az étteremben is a borokról szól az élet... Sült pisztráng és pontytej a menü, elbújva középtájon.
  3. Ikon, 39: Debrecen és vidéke újragondolva!
  4. Kistücsök, 40: Ki ne ismerné Dél-Balaton lassan húsz éves gasztrobástyáját?
  5. Macok, 41: A Macok Bisztró a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja és a Gault & Millau értékelése szerint is az egri régió legjobb étterme. Itt is kóstoltunk tegnap: azt a halat ne hagyják ki! De akárcsak a marhanyaknak, tökéletes az állaga, és nagyon ízgazdag! Illetve itt most az is kiderül, mi az a macok.

Villámgyors Gourmet-talpalóKolbice

Ha a hazai street food helyzetet mérné fel
  1. Ikon Street, 51: "Legyen az egy burger, debreceni páros vagy egy kolbi roll, tudjuk, hogy csak úgy adhatunk jót és minőségit, ha minden apró lépés, minden alapanyag kiváló minőségű." Az Ikon kistestvére.
  2. Kobe Sausages, 112: A Kolbice talán már nem számít újdonságnak, de meg még biztosan nem untuk.
  3. Mangalica és Társai, 83: "Kínálatunk között szerepel a mangalica grill hot-dog kolbásszal és sült hagymával és a legnagyobb kedvenc az óriás mangalica húspogácsából készült kétkezes hamburgerünk."
  4. PiknikUtczaBár: Nemcsak ízeivel, de megjelenésében is különleges foodtruck. Még nem tudjuk, hol fog parkolni, de bárhol könnyű lesz észrevenni.
  5. Céltorony, 50: Az Egy füst alatt - BBQ PopUp Myron Mixon Smokers füstölővel és Austinban (TX) tanult pitmastereivel együtt füstöl Adorjányi Nyárspolgár BBQ Máriusszal. Ez a felállás önmagában csalogat!
Ha valami igazi magyart kóstolna újragondolva
  1. Buja Disznó(k), 115: Bíró Lajos újabb kalandozása egy örök klasszikussal, a rántotthússal.
  2. Baricska Csárda, 35: Árbocukon továbbra is a magyar ételkészítési hagyományok.
  3. Bock Bisztró, 88: "A szezonalitást szem előtt tartó, Bíró Lajos nevéhez fűződő menü rusztikus, újragondolt magyar fogásokra épül, hangulatában pedig leginkább egy igazi nyüzsgő francia bisztróhoz hasonlítható."
  4. Rézkakas Bistro, 69: "A hagyomány irányadó és nem börtönőr" - ezt írják magukról. Árulkodó.
  5. Kollázs Brasserie & Bar, 70: Náluk mindig Magyarország és a világ ízei, hagyományos és modern fogások adnak egymásnak randevút. 

 

@mia_kodela által közzétett fénykép,

Amikor összedolgozik a szomszédos Arany Kaviár és a Kreinbacher pop-up store

Ha desszertre vágyik
  1. Émile, 80: A Gerbeaud és az Onyx minősége; egyszerre étterem, cukrászda és bár. Vajon melyik oldalukat mutatják meg a Fesztiválon?
  2. Á table, 20: Magyarország első eredeti francia pékség és cukrászdája. 
  3. Cake shop, 93: Egy kedves és vagány kis cukrászda, ahol egyébként sincs fal a műhely és a vendégek között.
  4. Desszert.Neked, 102: Egyedülállóan széles tarte választékkal és a klasszikus magyar desszertek újrakomponált változatával várnak a Gourmet Fesztiválon is.
  5. Naspolya Nassolda, 71: Igazi gourmet kaland: desszertkülönlegességek, amelyek sütésmentesen készülnek, a nyers-vegán konyha elvárásainak megfelelően. 
Ha pezsgőzne és borozna
  1. Vinoport, 74: Először is, ajánljuk magunkat. Kóstoljon és beszélgessen a Vinoport borászaival, részletek a Facebook-eseményen>>
  2. Winelovers, 6: Vegye át a welcome pezsgőt, majd kóstoljon meg több Garamvári tételt is a Winelovers standon. Facebook-esemény>>
  3. Kreinbacher, 16: Nemcsak a már jól ismert Kreinbacher borok, nem is a magnum palack, még csak nem is Pol Roger, hanem az új Piper Heidsieck és Charles Heidsieck kollekció miatt támadja meg őket! Nem véletlenül vannak szinte rögtön a bejáratnál (a Winelovers welcome pezsgő standhoz közel).
  4. Terra Hungarica - Spontán Borbár, 34 + Terroir Club - Európa természethű borai, 105: Az autentikus, azaz természethű gazdálkodásból származó, csupán kén hozzáadásával készült borokat népszerűsítő Terra Hungarica idén egy spontán borbárral készül a Gourmet Fesztiválra. Bott, Királyudvar, Hegyi-Kaló, Strekov, Wassmann borokat kóstoltunk itt oda-vissza, többet személyesen a borásztól.
  5. BalatonBor, 46: Kóstolja meg az első évjáratot!

Borszeretőként ahová még el kell látogatnia: Heimann (26), Gilvesy (98), 2HA (12), Holdvölgy (71), Etyeki Kúria (10), Pálffy (24), Francois (114) és Törley (106), a Pezsgő Június idei sztárjai, valamint a Kertész Családi Pincészet (14). Csak ne felejtse el átvenni a kóstolópoharát a bejárattól jobbra.

 

A standok térképét ITT találja.

 

Nyitókép: a Borkonyha tavalyi fogása, Pintér Árpád fotója.



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!