A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Sabar Borház Sauvignon Blanc 2012

Véleményünk szerint

Üde, közepes intenzitású illat, amelyben citrusokat, virágokat, zöld almát érzünk, a háttérben nektarinnal. A kortyot az élénk savak és az ezekhez tapadó citrusos, zöld fűszeres asszociációk teszik egyenessé. A test és a kompozícióba épülő alkohol nem fogja vissza a lendületet. Összképként így egy friss, szinte törékeny alkotás rajzolódik ki. Jól iható, és kifejezetten könnyen párosítható ételekhez, hiszen hozza a fajtához társuló elvárásokat.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    1400
  • Ár

    1600 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% sauvignon balnc

A pincészet borbemutatása

Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjében termett, erősen terméskorlátozott (1 kg/tőke) szőlőből készült. 50%-ban acéltartályos, 50%-ban fahordós érlelést kapott (prémium minőségű, 500 literes osztrák Stockinger hordó).

Érlelési információk

50%-ban tartályos, 50%-ban hordós érlelést kapott.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!