-
Bejutott a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőbe
Széll Tamás után Veres Istvánnak sikerült a bravúr
Bejutott a Bocuse d’Or világdöntőbe a Veres István séf vezette magyar csapat. -
Olaszország jóval több, mint a prosecco
Ferrari pezsgő mesterkurzuson jártam
Bár a Gourmet Fesztivál idei italtémája a sör volt, Magyarország legrangosabb gasztrofesztiválja idén sem maradhatott pezsgő nélkül. A kínálatban magyar különlegességek, a szokásos prémium champagne-sor és az igazi olasz életérzést bemutató kuriózum is helyet kapott. -
Kamcsatkai rák, szemlingkaviár és 50 éves szójaszósz az asztalon
Exkluzív vacsorákkal készülnek a Gourmet-n
Történetének legizgalmasabb nemzetközi séf-felhozatalát ígéri az idei OTP Bank Gourmet fesztivál, ahol egy moszkvai csúcsétterem, egy két Michelin-csillagos bécsi és egy Michelin-csillagos szöuli étterem séfjei adnak exkluzív vacsorát. Részletek a gourmetfesztival.hu-n. -
A bajnok emberei
Komoly csapat készül a 14. Magyar Borok Báljára
A honi borvilág bor-közeli embereinek egy komoly kihívás, ha bekerülhetnek a bajnok csapatába az év bor-gasztronómiai eseményén, a Magyar Borok Bálján. Szik Mátyás örökös sommelier magyar bajnok és Ferenczi Csilla, az esemény főszervezője nem kizárólag aktív sommelier-ket válogatott a csapatba, hanem az ágazatban dolgozó legkülönfélébb szakembereket. Így előfordulhat, hogy egymás mellett abszolválják az italszervizt borászok, szakírók, sommelier-k, és bormarketingesek. -
„Én mesét, és nem desszertet álmodtam a Bálra”
Raj Ráchel készíti a 14. Magyar Borok Bálja desszertjét
Raj Ráchel magyar cukrász és tortatervező, aki eredetileg divattervezőnek tanult, de a családi cukrászdában eltöltött évek után megnyitotta saját, Tortaszalon nevű design-cukrászdáját Budapesten. Egy főzős tévéműsorral, az Év Cukrásza díjjal és a világ legnagyobb flódnijának hivatalos rekordjával a háta mögött most új kihívás vár rá. Ő készíti el ugyanis a 14. Magyar Borok Báljának desszertjét. -
A változás szele
Harminc év számvetése
Közel harminc évvel a rendszerváltozás után érdemes talán picit megállni és, megvizsgálni a mögöttünk hagyott évtizedeket és elhelyezni magunkat a világ bortérképén. -
Meghökkentő ételcsodák a Gourmet Fesztiválon
És persze pezsgő és bor... ez a hétvége az ízélményekről szól
A hazai gasztro-megmozdulások csúcsa, a Gourmet Fesztivál idén is mindenből a legjobbat kínálja. Nézzük, mit is kóstolhatunk a gombóc-kaviár-pezsgő tematikából - és persze azon túlról. A fesztivál csütörtökön nyitott és vasárnapig várja az ínyenceket. -
Így lett teljes a Magyar Borok Báljának menüje
A különleges desszertben chili és gorgonzola
Az idei évben immár 13. alkalommal érkező csúcsgasztronómiai eseményen minden egyes fogás különleges figyelmet érdemel, és persze kap is. Ám van köztük egy, amire valahogy mindenki a leginkább kíváncsi; ez pedig a desszert. -
Öt borvidék csilloghat az év borbálján
Jön 2018 legexkluzívabb borgasztronómia eseménye
Ahogy az előző 12 évben, úgy 2018-ban is az ország aktuális csúcsborai kapnak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja különleges borsorát adják. Ezúttal öt borvidék top tételei mutatkozhatnak be, hat pincészet egy-egy kiváló borán keresztül. -
Szakácskönyv a furmintra hangolva
A mádi Gusteau legjobb receptjeivel
Szakácskönyv, hiszen első pillantásra valóban recepteket tartalmaz, méghozzá borajánlásokkal társítva... Valójában azonban a könyv egy élvezetes útikalauz, az eddig megtett út krónikája. Azoké az embereké, akik az elmúlt hat évben újragondolták Tokaj-Hegyalját. -
Csak adjatok egy konyhát, és én máris otthon vagyok
A máltai szuperséf: Marvin Gauci, a Caviar&Bull megálmodója
Elegáns, de nem feszélyező enteriőr; kellemes lounge zene és halványszürke kárpitok. Ebbe a decens környezetbe robban be Marvin Gauci, a Caviar and Bull sztárséfje – széles mosollyal, öleléssel, puszival üdvözöl; kicsit zavarba is jövünk a mediterrán közvetlenségtől, de pár perc múlva már úgy érezzük, mintha évek óta ismernénk. -
Magyar sajtok a sajtnagyhatalmak soraiban
Berobbantunk a sajtvilág elitjébe
Minden várakozást felülmúló érdeklődés övezte, és hatalmas sikerrel zárult hazánk legnagyobb sajtünnepe, az I. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja.