A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bezerics-Kristinus Borduett Vacsora

05. 25.

Budapest, ARAZ Étterem



A borduett vacsorákat már jól ismeri a közönség.Ez alkalommal a Bezerics Borászat, valamint a Kristinus Borászat borai kalauzolnak a Balaton-felvidéki borvidékre és a Dél-Balatoni borvidékre.

 

A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.

 

Időpont: 2016. május 25. (szerda) 19:00-tól
Érkezés: 18:50-ig

Elérhetőség/ asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu

 

A borvacsora menüje

Bezerics Anekdota 2014 - Kristinus Olaszrizling 2015
Füstöltsonkás, körözött krémes fánkocskák

Bezerics Pátria 2014 - Kristinus Birtok Fehér 2014
Kukoricalevél alatt gőzölt süllő vörösbabkrémmel és zöldcitromos burgonyaropogóssal

Bezerics barrique Chardonnay 2014 - Kristinus Chardonnay 2015
Tanyasi jércerétes spárgakrémszósszal és egreslekvárral

Bezerics Rosé Cuvée 2015 - Kristinus Birtok Rosé 2015
„Crema Rosalinda”

Bezerics Shiraz 2013 - Kristinus Zweigelt 2011
Konfitált mangalica nyaka körtés tepsisburgonyával

Bezerics Pogányvári Deja Vu kései szüret 2009 - Kristinus Kéthelyi Merlot Icewine 2012
Fehércsokoládés piskóta költemény

 

Ár: 11.990 Ft/fő

 

Bezerics borászat

Borászatuk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. 1997 óta boraikat palackban értékesítik. A szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozásig minden munkát saját maguk végeznek és irányítanak. Kézi szürettel, szigorú terméskorlátozással, a hagyomány, a tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres boraik. A borstílusuk kialakítását a Pogányvári szőlőhegy rendkívüli adottságainak érvényesítése vezérli. A Pannon beltavi üledék löszös, agyagos, vulkáni hamu rétegekkel szabdalt talaja  olyan a szőlőnek, mint  a „terülj-terülj asztalkám”, mindent megtalál benne. A Balaton és  az Alpok közelsége, a 15 %-os délnyugati lejtő, a 250-300 m tengerszint feletti magasság egyszerre eleganciával és kifinomultsággal ruházzák fel a boraikat, melyek között megtalálható minden: az illatos fehértől és rozétól a nehéz, testes fehérig; a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig.

Kristinus borászat

A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászat 7 éve készít díjnyertes borokat. A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit. De nem csak azokra számítanak Kéthelyen, akik kifejezetten ezekért az élményekért érkeznek: szeretnék, hogy boraik a legértékesebb pillanatok tökéletes társaivá válhassanak. Kiemelt figyelmet fordítanak a bordói fajtáknak, melyeknek a kéthelyi dűlők tökéletes otthont adnak, így ezek továbbra is kiemelt fontosságú lesz a Kristinus vörösbor-szelekciójában. Borászuk Bordeaux-ban is szerzett tapasztalatot korábbi munkássága során, ennek köszönhetően valódi szakértelemmel, elkötelezettséggel és szeretettel fordul a fajták irányába, legyen szó cabernet sauvignon-ról, cabernet franc-ról vagy akár merlot-ról.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!