A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borászati Szeminárium

02. 24.

Budafok, Soós István Borászati Szakképző Iskola, Tangazdaság



A Soós István Borászati Szakképző Iskola borászati szemináriumot szervez előadások és borkóstoló kíséretében.

 

Borászati Szeminárium

 

Program

9:30-10:00 Regisztráció

10:00-10:15 Köszöntő

 

10:15-11:00 A piaci igényekhez igazított erjesztési technológia, bio-protekció a nem saccharomyces és almasavbontó kultúrák használatával a biogén amin és a kén-dioxid mennyiség csökkentésének érdekében

Bio-protect wines with Viniflora®, use bacteria and non sacc. yeast cultures, for minimize the level of biogenic amines and sulfites in the wine, following the request of the market

Marco Razzauti, Business Manager Wine Cultures, Chr. Hansen

 

11:10-11:45 Könnyű felhasználhatóság koncepciója az erjesztésben és a bor érlelésben

Easy to Use concept in wine fermentation and maturation

Jean Jacques Bourdallé, Sales Director Europe, Fermentis Kávészünet

 

11:45- 12:15 Kávészünet

 

 

12:15-13:00 A biogénaminok jelentősége a magyar borokban, különös tekintettel a rezisztens szőlőfajtákból készült borokra, illetve a bioborokra

Nyitrainé dr. Sárdy Diána, tanszékvezető, egyetemi docens, Szent István Egyetem, Borászati Tanszék

A biológiai almasavbontás időzítése: kérdések és tapasztalatok

Dr. habil. Magyar Ildikó, egyetemi docens, Szent István Egyetem, Borászati Tanszék

 

13:00-13:30 Workshop - beszélgetés, kóstolás és tanácsadás hazai és külföldi borokkal és szakemberekkel

külföldi, Hansen vagy Fermentis technológiával készült borok közös kóstolója

best practise, hazai, Hansen vagy Fermentis technológiával készült tételek közös kóstolója résztvevők által hozott minták kóstolója, igény szerinti tanácsadással egybekötve

 

13:00-14:00 Ebéd

 

Helyszín: Soós István Borászati Szakképző Iskola, Tangazdaság 1221, Budapest, Jósika u. 2-18.

Időpont: 2016.FEBRUÁR 24. BUDAFOK

 

Regisztráció: A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016.február 17.-ig jelezze Szendei Gergőnél a gszendei@mtki.hu email címen, vagy a 06-30-512 15 48-as telefonszámon. A szervezők azt kérik, hogy jelezze, egyedül vagy kollégával érkezik-e az eseményre.

 

Részvételi szándékának jelzését követően elektronikusan vagy postai úton küldik meg a rendezvényre szóló belépőjegyeket, melyet a helyszínen be kell mutatni.

A regisztráció, szünet és az ebéd alatt kávé, tea, üdítő és sütemény áll a vendégek rendelkezésére.

 

Támogatók/kiállítók: Chr. Hansen, Fermentis, Pentaclean, Soós István Borászati Szakképző Iskola, Bor és Piac, Borászportál


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!