Borászati Szeminárium
Budafok, Soós István Borászati Szakképző Iskola, Tangazdaság
A Soós István Borászati Szakképző Iskola borászati szemináriumot szervez előadások és borkóstoló kíséretében.
Program
9:30-10:00 Regisztráció
10:00-10:15 Köszöntő
10:15-11:00 A piaci igényekhez igazított erjesztési technológia, bio-protekció a nem saccharomyces és almasavbontó kultúrák használatával a biogén amin és a kén-dioxid mennyiség csökkentésének érdekében
Bio-protect wines with Viniflora®, use bacteria and non sacc. yeast cultures, for minimize the level of biogenic amines and sulfites in the wine, following the request of the market
Marco Razzauti, Business Manager Wine Cultures, Chr. Hansen
11:10-11:45 Könnyű felhasználhatóság koncepciója az erjesztésben és a bor érlelésben
Easy to Use concept in wine fermentation and maturation
Jean Jacques Bourdallé, Sales Director Europe, Fermentis Kávészünet
11:45- 12:15 Kávészünet
12:15-13:00 A biogénaminok jelentősége a magyar borokban, különös tekintettel a rezisztens szőlőfajtákból készült borokra, illetve a bioborokra
Nyitrainé dr. Sárdy Diána, tanszékvezető, egyetemi docens, Szent István Egyetem, Borászati Tanszék
A biológiai almasavbontás időzítése: kérdések és tapasztalatok
Dr. habil. Magyar Ildikó, egyetemi docens, Szent István Egyetem, Borászati Tanszék
13:00-13:30 Workshop - beszélgetés, kóstolás és tanácsadás hazai és külföldi borokkal és szakemberekkel
külföldi, Hansen vagy Fermentis technológiával készült borok közös kóstolója
best practise, hazai, Hansen vagy Fermentis technológiával készült tételek közös kóstolója résztvevők által hozott minták kóstolója, igény szerinti tanácsadással egybekötve
13:00-14:00 Ebéd
Helyszín: Soós István Borászati Szakképző Iskola, Tangazdaság 1221, Budapest, Jósika u. 2-18.
Időpont: 2016.FEBRUÁR 24. BUDAFOK
Regisztráció: A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016.február 17.-ig jelezze Szendei Gergőnél a gszendei@mtki.hu email címen, vagy a 06-30-512 15 48-as telefonszámon. A szervezők azt kérik, hogy jelezze, egyedül vagy kollégával érkezik-e az eseményre.
Részvételi szándékának jelzését követően elektronikusan vagy postai úton küldik meg a rendezvényre szóló belépőjegyeket, melyet a helyszínen be kell mutatni.
A regisztráció, szünet és az ebéd alatt kávé, tea, üdítő és sütemény áll a vendégek rendelkezésére.
Támogatók/kiállítók: Chr. Hansen, Fermentis, Pentaclean, Soós István Borászati Szakképző Iskola, Bor és Piac, Borászportál
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!