A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borkollégium WSET alapfokú borismereti tanfolyam

06. 11. - 06. 13.

, Budapest, Tarcal, Borkollégium



Boriskola - Borszakértő képzés: I. modul, Akkreditált felnőttképzési program PL-6098. Az alapfokú borismereti tanfolyamon azok számára is használható tudást és borismeretet adnak át, akik valóban most kezdik az ismerekedést a borok világával. Ugyanakkor elengedhetetlen mindazoknak, akik a későbbiekben a bor közelében szeretnének tevékenykedni, akár mint kereskedők, borászok, vendéglátós szakemberek vagy szakírók.

 

Borkollégium WSET alapfokú borismereti tanfolyam

 

 

Borkollégium WSET alapfokú borismereti tanfolyam

 

Ez a kurzus elegendő tudást ad ahhoz, hogy elkezdjünk ismerkedni a borkóstolás technikájával, a magyar borvidékekkel, a legfontosabb szőlőfajtákkal, de megismerkedünk a szőlőtermesztés valamint a bor- és étel párosítások alapjaival is. Borkóstolást könyvből nem lehet megtanulni, ezért tartanak a kurzus során összehasonlító kóstolást, kiváló hazai borokkal. A napi 14-16 bor (a kurzus teljes tartama alatt 50 féle bort kóstolnak) tudatos kóstolása és leírása lehetőséget ad arra, hogy megismerjük érzékszerveinket, azok működését, az alapvető borstílusokat és a kurzus végére használható borleírásokat készítsünk.

 

A Borkollégium nemzetközileg is elismert, a Wine and Spirit Education Trust világhálózatának első magyarországi tagja. A világon jól ismert a WSET által kidolgozott borértékelési rendszer, melynek lényege az egyensúly-centrikusság, ezt követik az ismert borbíráló grémiumok, zsűrik is. A WSET kurzusok elvégzése után, idegen nyelvű vizsga letételével nemzetközileg elfogadott oklevél szerezhető, mely a diplomakurzus előszobája. 2011-től e kurzus a Ruszton működő Osztrák Borakadémián – a német mellett – immáron angol nyelven is elérhető.

 

Tematika
- Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
- A szőlőtermesztés környezeti alapjai
- Szőlőtermesztés, borkészítés
- Borstílusok
- Gasztronómia – bor- ételpárosítás alapjai
- Magyarország borvidékei
- Tokaj
- A Kárpát-medence szőlőfajtái

 

Tanfolyami időpontok:

 

Intenzív
2015. június 11-12-13. 

 

Az oktatás magyar nyelven történik.

 

Tananyag
- Mészáros Gabriella, Rohály Gábor, Nagymarosy András: Bortankönyv 2. – A Kárpát-medence borai; ára 6.000,-Ft.

 

További információkért kattints ide: www.borkollegium.hu 

 

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!