A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Csutorás-Ludányi Borduett Vacsora

04. 28.

Budapest, ARAZ Étterem



Az ARAZ Étterem egyedülálló borvacsoráit már sokak ismerik, de igazán soha nem ismerhetik ki, hisz minden alkalommal más és más borász és borvidék borai teszik különlegessé az estet. Ez alkalommal a Csutorás Pincészet, valamint a Ludányi Pince borai kalauzolják el a kedves Vendégeket az Egri és a Mátrai borvidékre.

 

A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.

 

A borvacsora menüje

Csutorás Olaszrizling 2015 és Ludányi Brut Nature 2014
Juhtúrós – káposztás pogácsa

Csutorás Egri Leányka 2015 és Ludányi Tizenöt 2015
Sajtfelfújt medvehagyma velouté-val

Csutorás Kékfrankos 68 2012 és Ludányi Első fejtés Rozé 2015
Paprikás csukaleves

Csutorás Nagyanyag 2013 és Ludányi Szürkebarát 2015
„Poulet de biscuit” erdei gombaraguval

Csutorás Bal 1. Kadarka 2013 és Ludányi Hárslevelű Szűretlen 2015
Borjúkaraj és nyúl bon-bon vadasan, egressel töltött burgonyagombóccal

Csutorás Nagyapa Bora Bikavér 2012 és Ludányi Összetett 2014
Szedres-mákos Créme brulée

 

 

Ár: 11.990 Ft/fő
A számla végösszegéhez 10% szervízdíj kerül felszámolásra.

 

Időpont: 2016. április 28. (csütörtök) 19:00-tól
Érkezés: 18:50-ig.

 

Elérhetőség:

araz@araz.hu

araz.hu

+36 1-815-1100

 

Parkolás:  a Nyár utcai mélygarázsban ingyenes.

 

 

 

Csutorás Pincészet

 

A Csutorás Pincészetet id. Csutorás Ferenc alapította 1933-ban. Ifjabb Csutorás Ferenc révén a  nagyapa szellemi örökségét követve az elmúlt húsz évben a pincészet több átalakuláson ment keresztül. Meggyőződése, hogy az Egri borvidék egyik legnagyobb adománya a tufakő. Ez olyan adomány, amely előfeltétele a naturális borkészítésnek. Kihasználva ezt a lehetőséget arra vállalkozott, hogy megmutatja a nagyvilágnak, hogy milyen lesz az íze a természetes folyamatok során, minimális külső behatással érlelt bornak.  A tufapince teljesen zárt mikroklímája segíti a spontán erjedést és az almasav lebomlását. A hőmérséklet állandó 13-15 fok, ami ideális az erjesztéshez és az érleléshez egyaránt.  A vörös cefrét fakádakban erjesztik, majd tölgyfahordókban érlelik. A fehér szőlőt tölgyfahordóban erjesztik és érlelik. Hagyomány és haladás – ez jellemzi a Csutorás Pincészetet, és kiváló boraikat.

 

Ludányi Pince

 

A Ludányi Pince 1995 óta működő borászati vállalkozás Gyöngyöstarjánban, a Mátrai borvidéken, mely Magyarország egyik legnagyobb területű (7000 hektár) borvidéke. Céljuk a legmodernebb borászati eljárások alkalmazásával egyedi stílusú, magas minőségű borok készítése. Jelenleg 9 hektár első osztályú szőlőterületen gazdálkodnak, melyeken termésszabályozással és különleges odafigyeléssel biztosítják a kiváló alapanyagot boraikhoz.  Boraik - fehérek és vörösek egyaránt - reduktív technológiával készülnek (hűtött erjesztés, tárolás acéltankban), így jellemzően frissek, üdék, gyümölcsösek. Munkájuk egyik vezérelve, hogy pincészetükből olyan kiváló minőségű borok kerüljenek ki, melyek méltán megállják helyüket a hazai és külföldi igényes borfogyasztók körében is.

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!