Exkluzív mesterkurzus: rum, tequila és mezcal kóstoló
Budapest, Borkollégium
Középszintű tanulmányok esetén nélkülözhetetlen a megfelelő párlatismeret.
A borismerettel szorosan összefügg a párlatok világa is. Nemcsak azért, mert ezek jelentős része szőlő-, bor- vagy törköly alapú, hanem mert ezen italok tudatos kóstolása meglehetősen hasonló módon zajlik a borokéhoz.
Középszintű tanulmányok esetén nélkülözhetetlen a megfelelő párlatismeret. Tapasztalatuk az, hogy hallgatóiknak ritkán adódik lehetőség minőségi párlatok kóstolására, ezért indították útjára a vadonatúj, exkluzív mesterkurzus-sorozatot, ahol a legfontosabb típusokat veszikk sorra.
Harmadik állomásként a rumokat és a tequila-kat veszik górcső alá, még mezcal-t is kóstolhattok.
A mesterkurzusra IDE kattintva tudnak jelentkezni.
Amiről szó lesz:
A különböző párlatféleségek kapcsán szó esik majd az alapanyagokról, azok feldolgozási módjáról, a lepárlás - és az esetleges érlelés - sajátosságairól. A fogyasztási trendekről, az italok stílusáról, azok változásáról, divatokról vagy - mert ilyen is akad - a divat elmúlásáról, az adott párlat népszerűségének csökkenéséről. A párlatokat a WSET Systematic Approach to Tasting Spirits -tudatos párlatértékelési módszere alapján kóstolják az érdeklődők.
A részletes kóstolósort IDE kattintva tekinthetik meg.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!