A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Furmint Február Tarcalon

02. 24.

Tarcal, Hatputtonyos borfalu



A Furmint Február apropóján egy időutazásra hívjuk Önöket Megnézzük a furmint múltját, jelenét és jövőjét.

 

Egyrészt a Furmint múltjában vájkálunk, és régi szőlőfajták boraival ismerkedünk, másrészt a jelenleg is termelt Furmint leszármazottak borait tesztelhetjük, harmadrészt pedig bemutatjuk, hogy a jövőben milyen élesztőt javaslunk a terroir borok készítéséhez.

 

10.00 A furmint családfája   (Bihari Zoltán) 
   Közben kóstolás 

  • A Furmint nagyapja a pohárban –Sárfehér (borász: Demeter Zoltán) 
  • A Furmint édestestvére a pohárban –Kövérszőlő (borász: Kanzler András) 
  • A Furmint mostoha apja a pohárban –Lisztes fehér (borász: Hudák Péter) 
  • A Furmint féltestvére a pohárban –Gohér (borász: Puklus János) 
  • A Furmint fia a pohárban –Hárslevelű (borász: Berecz Stephanie) 
  • A Furmint unokája a pohárban –Kabar (borász: Puklus János) 

 
10.40 A Furmint erjesztése tokaji terroir-élesztővel (Kállai Zoltán) 
    Közben kóstolás 

  • A pohárban Furmint francia élesztővel erjesztve (borász: Majoros László) 
  • A pohárban Furmint tokaji élesztővel erjesztve (borász: Majoros László) 


részvétel ingyenes, de feltétlen kérjük az előzetes regisztrációt, a helyszín korlátozott mérete miatt!

 

E-mail: info@tarcalkutato.hu 
Helyszín: Tarcal, Hatputtonyos borfalu 
Időpont: 2017.február 24. 10.00


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!