04. 06.
Furmint Február Tarcalon
02. 24.
Tarcal, Hatputtonyos borfalu
A Furmint Február apropóján egy időutazásra hívjuk Önöket Megnézzük a furmint múltját, jelenét és jövőjét.
Egyrészt a Furmint múltjában vájkálunk, és régi szőlőfajták boraival ismerkedünk, másrészt a jelenleg is termelt Furmint leszármazottak borait tesztelhetjük, harmadrészt pedig bemutatjuk, hogy a jövőben milyen élesztőt javaslunk a terroir borok készítéséhez.
10.00 A furmint családfája (Bihari Zoltán)
Közben kóstolás
- A Furmint nagyapja a pohárban –Sárfehér (borász: Demeter Zoltán)
- A Furmint édestestvére a pohárban –Kövérszőlő (borász: Kanzler András)
- A Furmint mostoha apja a pohárban –Lisztes fehér (borász: Hudák Péter)
- A Furmint féltestvére a pohárban –Gohér (borász: Puklus János)
- A Furmint fia a pohárban –Hárslevelű (borász: Berecz Stephanie)
- A Furmint unokája a pohárban –Kabar (borász: Puklus János)
10.40 A Furmint erjesztése tokaji terroir-élesztővel (Kállai Zoltán)
Közben kóstolás
- A pohárban Furmint francia élesztővel erjesztve (borász: Majoros László)
- A pohárban Furmint tokaji élesztővel erjesztve (borász: Majoros László)
A részvétel ingyenes, de feltétlen kérjük az előzetes regisztrációt, a helyszín korlátozott mérete miatt!
E-mail: info@tarcalkutato.hu
Helyszín: Tarcal, Hatputtonyos borfalu
Időpont: 2017.február 24. 10.00
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!