A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Furmint kóstoló a Jardinette-ben Furmint Február 2015

02. 27.

, Budapest, Jardinette



„Ha Február, akkor furmint!”-hangzik a mottó az egész országban. Az egyik hungarikumnak számító szőlőfajtánk a furmint, melyet sokan még mindig csak az édes borokkal és a Tokaji borvidékkel azonosítanak. Az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb kezdeményezése a boros szakma részéről, hogy ezt a szemlétet némiképp megváltoztassa, tágítsa.

 

Furmint kóstoló a Jardinette-ben Furmint Február 2015

 

 

Furmint kóstoló a Jardinette-ben Furmint Február 2015

 

A cél a szélesebb közönséget megismertetni a furmint sokszínűségével, nagyszerűségével, hogy miért érdemes odafigyelnünk erre a nemes fajtánkra.

 

Ebben a szellemben válogattunk össze néhány kiváló tételt, több borvidékünkről a furmint kóstolónkhoz, melyekről őszintén hisszük, hogy szélesítik a furmintról alkotott véleményünket és nem okoznak csalódást.

 

A borsor:                                                                            

Fanni kertje (Tokaj): NagyŐkisŐ Furmint ’12          

Légli Ottó (Dél-Balaton): Furmint ’13                           

Hétszőlő Pincészet (Tokaj): Furmint Selection ’12       

Kovács Nimród (Eger): Nagy Eged Furmint ’11       

Kardos Gábor (Tokaj): Betsek Furmint ’11       

Fekete Béla (Somló): Furmint ’09    

 

 

A borokat kísérő ízletes bisztró fogások:

-Sáfrányos bébi pulykamell lassan sütve bodzás almasalátával, dorongolt dióval

-Őszibarack salsa sajt chipsszel

-Korianderes balzsamkrémben pácolt tőkehal derék, grillezett ananásszal, gránátalma fánkkal

-Roston sült szűz mignon mazsolás gorgonzola mártással, brokkolis cannellonival

 

Időpont: 2015. február 27. péntek, 19 óra

 

A kóstoló ára: 5990 Ft

 

A kóstoló min. 15 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre.

 

Jelentkezni a borbolt@jardinette.hu  e-mail címen vagy a 061 248-1652-es telefonszámon lehet.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!