Gourmet borvacsora a Fekete Borpincében
, Szekszárd, Fekete Borpince
2013. őszétől egyedi kulináris élményt nyújtó borvacsorákat szerveznek a Fekete Borpincében, melyek ételsorát a pince gasztronómiai versenyén díjazott, kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek állítják össze és készítik el. A borvacsorán a pince egyes boraihoz hangolt, minőségi alapanyagokból készült ételek kóstolójára kerül sor.
A különleges alapanyag- és íztársítású ételek mellé a pince egyes kiemelt borait kínálják, továbbá borokhoz hangolt bonbont is. Alkalmanként a résztvevők maximális létszáma 20-25 fő. A rendezvény időtartama 4-5 óra. A borvacsora ára 8900 Ft/fő.
Aktuális esemény: 2014. január 31. szombat 18 óra
Vendég: Váczi Enikő, a pince süteményversenyeinek rendszeres résztvevője és többszörös különdíjasa
Vendégfogadó:
Juhtúrós pogácsa többféle mártogatóval
Rosé cuvée 2014
Hideg előétel:
Libamájterrine szalonnaköntösben, házi rozmaringos kenyérrel, Cumberland mártással
Fehér kadarka 2013
Meleg előétel:
Körtés, kecskesajtos rizottó rántott zellerfalatokkal
Chardonnay 2011
Főétel:
Königsbergi húsgombócok burgonyás rétessel, hercegnőburgonyával és pórés burgonyagombóccal
Olaszrizling 2013
Desszert:
Somlói átirat - forralt bor redukcióval és aszalt feketecseresznyével
Cabernet sauvignon válogatás 2011
További információk a Fekete Borpincéről:
"A Fekete Borpince számára 2014 eseménydús és sikerekben gazdag év volt, következzen egy rövid év végi összegzés:
- a pincénél 18 saját rendezvényt tartottunk (legnépszerűbb programjaink a Borkóstoló félmaraton és a Gourmet borvacsora voltak, a birtok és a pince életére vonatkozó programsorozatot jövőre viszont nem hirdetjük meg, helyette élőzenés programsorozatot tervezünk)
- 11 budapesti boreseményen vettünk részt különböző szállodákban (Corinthia, Boscolo, Sofitel, Gellért), illetve a Millenáris Parkban
- 22 fesztiválon és vásáron voltunk ott országszerte
- 12 borbemutatót tartottunk Budapesten és vidéken, éttermekben, borbárokban és vinotékákban
- részesei voltunk a 2014-ben kétnapos Iván-völgyi kadarkatúrának és a Pünkösdi Nyitott Pince Napoknak is.
Egy kis családi pincéhez képest ez azért nem kis teljesítmény. Ahogy az sem, hogy 2014-ben az 'Év vörösbora' a pince 2011-es cabernet sauvignon bora lett, erre gondolunk vissza az idei évet tekintve a legszívesebben.
A pince honlapján megtalálhatóak a pincénél 2015-re tervezett programjaink időpontjai, már jelentkezni is lehet rájuk itt: http://urlapkeszito.hu/urlap/zqu6mv
A honlapon szintén megtalálhatóak azok a fesztiválok, boresemények, amelyeken tervezünk részt venni: www.feketeborpince.hu
Érdemes elővenni a jövő évi naptárat és beírni már most az érdeklődésre számot tartó programokat. Találkozzunk 2015-ben is!"
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!