A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Indoor Sörfesztivál a Gellértben

02. 19. - 02. 21.

Budapest, Gellért Hotel



Elérkezett az idő, hogy nem kell télen Csehországba zarándokolni egy jó sörfesztivál kedvéért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében, február 19. és 21. között.

 

Mert egy sör nem csak sör, legyen éppen negyven fok vagy farkasordító hideg, egy korsó sör mindig tökéletes apropója a baráti beszélgetéseknek, jutalma egy fárasztó napnak és serkentője a feledhetetlen éjszakáknak. A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében pedig most egy egész hétvégén keresztül hódolhatunk a csaknem 100 féle kisüzemi sörnek és sörgasztronómiai csodáknak február 19. és 21. között. A háromnapos sörünnepen megkóstolhatjuk a hazai és nemzetközi sörgyártás kiválóságait, s a tematikus napok az angolok, a németek illetve a csehek sörkultúráját is bemutatják, és egy tapodtat sem kell mozdulnunk a főváros egyik legszebb szállodaépületéből.

 

És, bár a sört szokás folyékony kenyérként is emlegetni, azért jól csúszik mellé pár szilárd falat is. Erre telitalálat a “Kocsmavacsora” kínálata, ahol a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, direkt a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel ezúttal étel- és sörspecialitásaikat, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. A gasztro vonalon továbbhaladva pedig az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságai kínálják az alapot az italokhoz, míg vasárnap sör brunch-csal búcsúztatjuk a hétvégét.

 

 

Persze nem csak a kortyolgatásról szól a sörfesztivál: igazi vastapssal köszönhetjük az ország legjobb sörcsapolóját, Horváth Esztert, szórakoztató sörkóstolót tart Katona Csaba, a “sörtörténeti tudományok” elismert szakembere és megtudhatjuk, hogyan látja Fabók Mihály a Gundel sommelier-je az „ellentábor” képviseletében a sört.

 

Ahogy azt megszokhattuk, a Gellért mindig szívesen kísérletezik “forradalmi újdonságokkal”: ezúttal a hűtött sörkülönlegességek mellé  - lévén azért mégiscsak tél – felsorakozik a forralt sör is. Természetesen egy sörfesztivál elmaradhatatlan részeként lesz sörivó-verseny, de maguk a sörök is megmérkőznek a malátakedvelő közönség szívéért és szavazataiért.

 

A söröskorsó emelgető sportág képviselőinek a Madarak nevű zenekar szolgáltatja majd a hangulatfestő muzsikát, akik az angol, német és cseh napokon az adott nációk söreihez hangolják a hangszereiket.

 

„Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó” tartja a mondás. A 100 főt számláló Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán pedig rá is csodálkozhatunk a habos italok által ihletett tárgyakba, mint például érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre.

 

JEGYVÁSÁRLÁS:

Elővételi napi belépő: 2490 Ft

Megvásárolható a Jegymester.hu-n, a Serfőző Sörözőben a Corvin sétányon, valamint a Danubius Hotel Gellért recepcióján 0 – 24 óráig.

Egész hétvégére szóló, 3 napos bérlet: 5990 Ft

Helyszíni napi belépő: 2990 Ft

 

Valamennyi belépő mellé jár egy logózott korsó, amely egy szabadon választott sörrel egyszer tölthető fel a rendezvényen.

 

Egyéb sörgasztronómiai programok a Gellért Söröző & Brasserie-ben

• Kocsmavacsora – 9990 Ft, mely tartalmazza a napi belépőt a sörfesztiválra és a programokra - 19:00-tól

Egyedi 5-fogásos sörvacsorára jönnek Budapest legmenőbb kocsmái - az Élesztő, az Élesztő Importer, a Léhűtő - Kézműves Söröző és a Marionett - a rájuk legjellemzőbb ételekkel és a hozzávaló sörökkel.

• Sör brunch – 7990 Ft, korlátlan étel- és italfogyasztással (sör, bor, pezsgő, üdítőital és kávé), és vasárnapi belépő a sörfesztiválra - 12:00 – 16:00

Vasárnap Sör brunch várja a vendégeket korlátlan ételfogyasztással, interaktív sörkóstolással, igazi angol, német és cseh sörkorcsolyákkal és specialitásokkal.

 

Helyszín:

Danubius Hotel Gellért

Budapest, 1111. Szent Gellért tér 1.

További információ a honlapon.

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!