Kreinbacher pezsgős borvacsora
, Budapest, Mezzo Étterem
Az elmúlt években jó néhány borvacsorát megrendeztek a Mezzóban, de még soha nem volt lehetőségük egy pezsgősorhoz komponálni az ételeket. Most eljött ez a pillanat is. A 2002-ben alapított somlói Kreinbacher Birtok közel 40 hektáron gazdálkodik, közvetlenül a bazaltorgonák alatti dűlőkön terem a juhfark, furmint, olaszrizling és hárslevelű, néhány éve a kevés, de annál különlegesebb syrah is. 2011-ben átadásra került egy világszínvonalú birtokközpont, ennek részeként a pezsgőpincészet és érlelő, így 2014-ben bemutathatták első saját, Somlón készült tradicionális pezsgőiket.
Az első évben négy különböző változatot palackoztak, ezekhez állították össze a vacsorát. És hogy meglegyen a viszonyítási alap is, a fogadópohárban egy Paul Bara Champagne lesz! Akik eddig megkóstolták a Kreinbacher pezsgőket, azok közül sokan lettek a hívei. Reméljük, Önök is ezt a sort fogják gyarapítani!
Amuse bouche:
Libamáj terrine karamellizált zöldalmával
Champagne Paul Bara Brut
Szent Jakab kagyló Mornay mártásban
Kreinbacher Brut Classic
Vargányakrémleves csicsókachipsszel
Kreinbacher Brut Nature
Harcsatempura almás káposztaágyon
Kreinbacher Brut Prestige
Wellington bélszín batyuban, gyöngybab pürével
Kreinbacher Syrah 2012
Pezsgő Sabayonne gyümölccsel
Kreinbacher Extra Dry
A vacsora végén a birtok néhány tételét a télikertben lehet megkóstolni szakmai háttérbeszélgetésen.
A menü ára a borokkal: 12.600.-Ft
A vacsorához Czakó Péter és Pintér Zoltán zenél.
Asztalfoglalás a +36 1 356 35 65 telefonszámon, vagy a www.mezzorestaurant.hu oldalon lehetséges.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!