Narancsbor - Mesterkurzus
Budapest, Borkollégium
Senki ne gondoljon arra, hogy narancsbor narancsból készül - de akkor honnan kapta a nevét és mi köze is van a trópusi gyümölcshöz? A mesterkurzus átível néhány évezredet a grúz borkészítéstől napjaink magyar narancsboros világáig.
A mesterkurzusok évek óta lehetőséget adnak az együtt kóstolásra, ez kiapadhatatlan ismeret- és örömforrás. Az ilyen alkalmakon lelkes borimádók gyűlnek össze szakértők vezetésével, hogy körüljárjanak egy-egy témát (például borfajta, régió, pincészet). A kóstolás előtti, illetve alatti előadásból, beszélgetésből persze a hasznos információkon túl nem egyszer érdekes történetek rajzolódnak ki.
Előadó: Jász László (borász, Nagy-Somlói borvidék)
Kóstolt tételek száma: 12
Borsor:
"A nagy bajuszú Jász Laci" Pincéje
- Perverzitás 2013
- Salto Mortale 2015
- Csak Zs.A.K. 2015
- Vulkán Lehelete 2015
AZ Nektár/Asztalos Zoli
Csobánci Bormanufaktúra
- Borostyán 2015 (Zeusz)
Demeter Zoltán
- Narancsbor 2015
Kaló imre
Pálffy Gyula
Pannonhalmi Apátsági Pincészet
- Narancs Chardonnay 2016
- Narancs Rajnai Rizling 2016
Somlói Vándor Pince
- Narancs 2015
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!