A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pántlika-Szentesi Borduett

06. 11.

, Budapest, Araz Étterem



Folytatva egyedülálló borvacsoráik sorozatát, ez alkalommal a Balaton-felvidéki Pántlika Pincészethez, valamint az Etyeki borvidékre, a Szentesi Pincészethez kalauzolják el vendégeiket az Araz Étteremben. A Pántlika Pincészet a történelmi Balaton–felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól.

 

Pántlika-Szentesi Borduett

 

 

Pántlika-Szentesi Borduett

 

A Pántlika Pincészet mozgatóereje a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete. A gazdaság jelenleg 40 hektáron dolgozik. Boraik frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a szőlő gyümölcsössége.  Rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, amire nagyon büszkék.  

 

Szentesi József az egyik legeredetibb magyar borász. 12,5 hektáron végzi újító-hagyományőrző kísérleteit Nadapon, a Velencei-tó környékén. Ősi, rég elfeledett magyar fajták rehabilitációján fáradozik, olyan fajtákat telepít, mint a csókaszőlő, a kékbajor, vagy a laska, tihanyi kék, tarcali kék, vörösdinka, balafánt és a sárfehér. A szakma, borász kollégái ezen erőfeszítéseit a Borászok Borásza díjjal honorálta 2013-ban. Borai természetesek, hagyományos, kézi feldolgozásúak, egyediek, karakteresek, gyakran szűretlen, derítetlen nedűk, mondhatni teljesen autentikusak.

 

A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított ételsorukat kínálják.

 

Időpont: 2015.05.28. (csütörtök) 19:00

 

 

A borvacsora menüje

 

Pántlika Bubi Fehér Gyöngyöző 2014 - Szentesi  Chardonnay  Brut 2013
Olivás spárgafelfújt

 

Pántlika Dörgicse Birtokbor 2012 - Szentesi Zengő 2012
Tökmagos madársaláta gomolyával és tepertővel

 

Pántlika Agyaglik Olaszrizling 2012 - Szentesi „A” Cuvée 2013
Pikáns frissítő gyümölcsleves

 

Pántlika Kűvölgy 2012 - Szentesi Rajnai Rizling 2012
Rakott vajhal fenyőmagos zöldborsóval és rizlingmártással

 

Pántlika Kékfrankos 2011 - Szentesi Kékfrankos 2012
Báránycsülök „Kékfrankos módra”

 

Pántlika Cabernet Sauvignon 2011 - Szentesi Kadarka 2012
Presszó fagylalt tazmánborsos eperraguval

 

Ár: 11.900 Ft/fő

 

Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!