Portugál Ínyencségek Budán
Budapest, Bartók Béla Boulevard
Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája.
Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt. A Bartók Béla Boulevard valamennyi üzlete, étterme, kávézója, galériája a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig bekapcsolódik a május 6-án kezdődő, harmadik ELEVEN Tavasz kulturális és design fesztiválba, ahol a gasztrokultúra hasonlóan nagy szerepet kap, mint a formatervezés, a zene, a filmművészet vagy az irodalom.
A BBB részletes kínálata:
Danubius Hotel Gellért: portugál piac, szombat este a Fado estek hangulatát megidéző borvacsora, vasárnap portugál Sunday brunch
Danubius Hotel Flamenco: háromfogásos portugál estebéd, ízutazás a Feneketlen tónál (tengeri halak, egészséges saláták, jellegzetes portugál desszertek)
Bor és Kézműves üzlet: tokaji vs. portói - borkóstoló
Café Gottier: a portugál konyha megismertetése Felde Csilla vetítéssel egybekötött könyvbemutatójával; autentikus portugál kávéval és süteménnyel
Kelet Kávézó: világos pörkölésű kávéból készült italok mellé újragondolt portugál süteményválogatás, mediterrán gyümölcsökkel
Hadik kávéház: piknikkosár portugál finomságokból
Divina Delicia: portugál bor és sütemény
Dolce Vita Bor és Delikátesz: vásár és kóstoló eredeti prémium portugál élelmiszerekből
Tranzit: zenés vacsora portugál ételek felvonultatásával
A BBB valamennyi vendéglátóhelye a hétvége folyamán megjelentet kínálatában néhány ismert vagy kevésbé ismert portugál fogást.
Időpont: 2016. május 6-8.
Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)
További információ: https://www.facebook.com/BartokBelaBoulevard/?fref=ts
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!