A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szél Fiai Fogadó Olaszrizling Október 2014

10. 01. - 10. 31.

, Nyúl, Szél Fiai Fogadó



Nyúl - A Pannonhalmi borvidéken található a Szél Fiai Fogadó, ahol októberben több programmal is várják az olaszrizling szerelmeseit. A Nyúl településen elhelyezkedő fogadó és pincészet olaszrizling tematikával borkóstolót, borvacsorát és hétvégi programot (pénteken-szombaton) is kínál a vendégek számára egész hónapon át. Ezen kívül, ha valakinek kedve támad a szüretbe is betekintést nyerhet egy pár napra.

 

Szél Fiai Fogadó Olaszrizling Október 2014

 

 

Szél Fiai Fogadó Olaszrizling Október 2014

 

1. Borkóstoló a pincében:

 

•    Müller-Thurgau , "szemelt" 2013, borvidéki arany, megyei ezüstérmes
•    Nyúl-Yorki-i Priszling 2013, borvidéki és megyei borverseny aranyérmes
•    Decemberi Olaszrizling 2011 "Botrysweet" : aszús, töppedt olaszrizling, 2009 borkülönlegesség, borvidéki aranyérem
•    Zweigelt 2013 "Szűz" (kénezetlen és vegyszermentes), borvidéki ezüstérem
•    Peti-Felur Cuvée 2009 (Cab Sav - Merlot) "Grand Reserve, borvidéki arany és megyei ezüstérem
Díja: (5 +1 minta) 2.250 Ft/fő

 

Az ár langalló, sajt, alma, dió borválasztókat tartalmazza.

 

2. Olaszrizling hétvégék a Szél Fiai Fogadó & Celláriumban

 

Időpont: 2014. október, péntek-szombat
Elhelyezés: franciaágyas lakosztályokban (a szobaár a svédasztalos reggelit tartalmazza)
Ellátás: félpanziós ellátás nagymama ajánlata szerint (***)

 

Első nap
•    Gyertyafényes vacsora a fogadó éttermében:
•    köszöntőital: hölgyeknek a pincészet sangria bora, uraknak házi kisüsti törkölypálinka
•    a vacsora tartalmazza az előételt vagy levest, a főételt és a desszertet (nagymama napi ajánlata szerint)
•    a vacsorához egy palack bort kínálnak ajándékba
•    mindez élő zene mellett – Árpi bácsi zenekara
•    igény szerint borkóstoló a pincében (5 bor + alma, sajt borválasztókkal)

 

Második nap. ünnepi vacsora
•    Roston sült libamáj Tokaji aszús, tormás-fügelekváros, mézes, reszelt gyömbéres mártással, pirított kaláccsal, Olaszrizling „szomorodni”borunkkal
•    Öntöttvas serpenyőben sült sertés szűzérme vargányakrémmel töltött, dióban megforgatott barátfülével és házi naspolya-vörösbormártással tálalva
•    Kardinális szelet házi baracklekvárral, vörösbormártással

 

Elérhetőségek: www.winecellarinn.hu 

 

 

Csomagár
•    Az Olaszrizling Hétvége csomagár 29.900 Ft/fő/2éjszaka, amely tartalmazza:
•    a szállást, az ÁFÁT és az IFÁT
•    a svédasztalos reggelit
•    a gyertyafényes vacsorát, illetve az ünnepi vacsorát
•    az ajándékba adott egy palack bort 
•    a borospincében tartott borkóstolót (5 bor kóstolásával, sajttálakkal)
•    a finn szauna, a kondicionáló-gépek, illetve a vezeték nélküli internet díjmentes használhatják
•    Akciós ár: 23 000 Ft/fő/2 éj

 

3. Szüreti hétvége 

 

Azon vendégeket, akik legalább 2 éjszakát töltenek el Fogadónkban, vendégül látják 5 féle díjazott, Pannonhalmi borvidéki bor kóstolójára a borpincében, továbbá családonként egy palack vörösbort készítenek be a vendégek szobájába. Vendégek számára legalább két éjszakás foglalás esetén 10% további kedvezményt nyújtanak.

 

Szállásdíj: Ft / fő / éj
6.000 Ft , 4 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
7.000 Ft , 3 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
8.000 Ft , 2 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén

 

Csomagajánlat időtartama: szüreti időszakban, kisebb csoportok részére
A kedvezményes szállás, déli étkezés és a kóstoló a szüreti program része, külön költség nélkül.
•    Szüret & Báránypaprikás & Borkóstoló a borpincében
•    Délelőtt 9-12h között „fröccsös-pogácsás” szüret a szőlőben
•    Ebéd: báránypaprikás, túrós kapros házi sütemény hársmézzel és langyos tejfellel locsolva
•    Csendes pihenő
•    Borkóstoló a pincében, Olaszrizling , Sauvignon, Tramini, Kékfrankos, Zweigelt sort kóstolva.
4. Gourmet Menü októberi Olaszrizling Program 2014

 

A menüsor az alábbi étkekből választhatók és egységesen 4.400 Ft árban. 

 

Előételek:
•    Kacsa és borjúmáj pástétom aszalt körtével készítve, ruccolával és erdei vörös-áfonyával, kemencés kenyérlángossal 
•    Saját pácolású és füstölésű szürkemarha fehérpecsenye carpaccio fügés tormalekvárral, kemencés kenyérlángossal 
•    Pityókás vargánya cappuccino borral főzve, zeller chips-szel, kemencés kenyérlángossal 
•    Hideg vörösboros gyümölcs leves csokoládés vörös áfonyával
•    Olaszrizling borleves mentás „hólabdával”

 

Főételek: 
•    Otelló bormártásban főtt vadmalac ragú, körítve burgonyabejglivel, erdei áfonyával 
•    "Sárkánylik" Pecsenye (nevét nem arról kapta...) - sertéstarja és bélszín csíkok hirtelen kisütve, pikánsan csípős paradicsomos mártásban párolva, majd burgonyberébe (cacok, cicege, tócsni) töltve 
•    „Duroc” Koca  szűzpecsenyéje öntöttvas serpenyőben grillezve, bébi tökbe töltött zsályamártással főtt árpagyöngy „rizottó”-val, grill zöldségekkel
•    Serpenyős, kemencés "veguszta” - Serpenyőben tálalva: burgonyabejgli vajon pirítva, roppanós zöldségekkel körítve, paradicsommal , bazsalikommal és mozarellával fedve, reszelt parmezán sajttal hintve, majd serpenyőben kemencében átsütve 

 

Desszert: 
•    Tibor Apátok Palacsintája, langyos gesztenyevirág mézzel csurgatva, flambírozott eperrel
-    amivel töltjük: főzött gesztenyekrém, meghintve vörösborban posírozott aszalt gyümölcsökkel 
•    Képviselőfánk ikrek, gesztenyével és Olaszrizlinges sárgabarack velővel 
•    Triplacsoki "After Eight"


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!