Szél Fiai Fogadó Olaszrizling Október 2014
, Nyúl, Szél Fiai Fogadó
Nyúl - A Pannonhalmi borvidéken található a Szél Fiai Fogadó, ahol októberben több programmal is várják az olaszrizling szerelmeseit. A Nyúl településen elhelyezkedő fogadó és pincészet olaszrizling tematikával borkóstolót, borvacsorát és hétvégi programot (pénteken-szombaton) is kínál a vendégek számára egész hónapon át. Ezen kívül, ha valakinek kedve támad a szüretbe is betekintést nyerhet egy pár napra.
1. Borkóstoló a pincében:
• Müller-Thurgau , "szemelt" 2013, borvidéki arany, megyei ezüstérmes
• Nyúl-Yorki-i Priszling 2013, borvidéki és megyei borverseny aranyérmes
• Decemberi Olaszrizling 2011 "Botrysweet" : aszús, töppedt olaszrizling, 2009 borkülönlegesség, borvidéki aranyérem
• Zweigelt 2013 "Szűz" (kénezetlen és vegyszermentes), borvidéki ezüstérem
• Peti-Felur Cuvée 2009 (Cab Sav - Merlot) "Grand Reserve, borvidéki arany és megyei ezüstérem
Díja: (5 +1 minta) 2.250 Ft/fő
Az ár langalló, sajt, alma, dió borválasztókat tartalmazza.
2. Olaszrizling hétvégék a Szél Fiai Fogadó & Celláriumban
Időpont: 2014. október, péntek-szombat
Elhelyezés: franciaágyas lakosztályokban (a szobaár a svédasztalos reggelit tartalmazza)
Ellátás: félpanziós ellátás nagymama ajánlata szerint (***)
Első nap
• Gyertyafényes vacsora a fogadó éttermében:
• köszöntőital: hölgyeknek a pincészet sangria bora, uraknak házi kisüsti törkölypálinka
• a vacsora tartalmazza az előételt vagy levest, a főételt és a desszertet (nagymama napi ajánlata szerint)
• a vacsorához egy palack bort kínálnak ajándékba
• mindez élő zene mellett – Árpi bácsi zenekara
• igény szerint borkóstoló a pincében (5 bor + alma, sajt borválasztókkal)
Második nap. ünnepi vacsora
• Roston sült libamáj Tokaji aszús, tormás-fügelekváros, mézes, reszelt gyömbéres mártással, pirított kaláccsal, Olaszrizling „szomorodni”borunkkal
• Öntöttvas serpenyőben sült sertés szűzérme vargányakrémmel töltött, dióban megforgatott barátfülével és házi naspolya-vörösbormártással tálalva
• Kardinális szelet házi baracklekvárral, vörösbormártással
Elérhetőségek: www.winecellarinn.hu
Csomagár
• Az Olaszrizling Hétvége csomagár 29.900 Ft/fő/2éjszaka, amely tartalmazza:
• a szállást, az ÁFÁT és az IFÁT
• a svédasztalos reggelit
• a gyertyafényes vacsorát, illetve az ünnepi vacsorát
• az ajándékba adott egy palack bort
• a borospincében tartott borkóstolót (5 bor kóstolásával, sajttálakkal)
• a finn szauna, a kondicionáló-gépek, illetve a vezeték nélküli internet díjmentes használhatják
• Akciós ár: 23 000 Ft/fő/2 éj
3. Szüreti hétvége
Azon vendégeket, akik legalább 2 éjszakát töltenek el Fogadónkban, vendégül látják 5 féle díjazott, Pannonhalmi borvidéki bor kóstolójára a borpincében, továbbá családonként egy palack vörösbort készítenek be a vendégek szobájába. Vendégek számára legalább két éjszakás foglalás esetén 10% további kedvezményt nyújtanak.
Szállásdíj: Ft / fő / éj
6.000 Ft , 4 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
7.000 Ft , 3 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
8.000 Ft , 2 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
Csomagajánlat időtartama: szüreti időszakban, kisebb csoportok részére
A kedvezményes szállás, déli étkezés és a kóstoló a szüreti program része, külön költség nélkül.
• Szüret & Báránypaprikás & Borkóstoló a borpincében
• Délelőtt 9-12h között „fröccsös-pogácsás” szüret a szőlőben
• Ebéd: báránypaprikás, túrós kapros házi sütemény hársmézzel és langyos tejfellel locsolva
• Csendes pihenő
• Borkóstoló a pincében, Olaszrizling , Sauvignon, Tramini, Kékfrankos, Zweigelt sort kóstolva.
4. Gourmet Menü októberi Olaszrizling Program 2014
A menüsor az alábbi étkekből választhatók és egységesen 4.400 Ft árban.
Előételek:
• Kacsa és borjúmáj pástétom aszalt körtével készítve, ruccolával és erdei vörös-áfonyával, kemencés kenyérlángossal
• Saját pácolású és füstölésű szürkemarha fehérpecsenye carpaccio fügés tormalekvárral, kemencés kenyérlángossal
• Pityókás vargánya cappuccino borral főzve, zeller chips-szel, kemencés kenyérlángossal
• Hideg vörösboros gyümölcs leves csokoládés vörös áfonyával
• Olaszrizling borleves mentás „hólabdával”
Főételek:
• Otelló bormártásban főtt vadmalac ragú, körítve burgonyabejglivel, erdei áfonyával
• "Sárkánylik" Pecsenye (nevét nem arról kapta...) - sertéstarja és bélszín csíkok hirtelen kisütve, pikánsan csípős paradicsomos mártásban párolva, majd burgonyberébe (cacok, cicege, tócsni) töltve
• „Duroc” Koca szűzpecsenyéje öntöttvas serpenyőben grillezve, bébi tökbe töltött zsályamártással főtt árpagyöngy „rizottó”-val, grill zöldségekkel
• Serpenyős, kemencés "veguszta” - Serpenyőben tálalva: burgonyabejgli vajon pirítva, roppanós zöldségekkel körítve, paradicsommal , bazsalikommal és mozarellával fedve, reszelt parmezán sajttal hintve, majd serpenyőben kemencében átsütve
Desszert:
• Tibor Apátok Palacsintája, langyos gesztenyevirág mézzel csurgatva, flambírozott eperrel
- amivel töltjük: főzött gesztenyekrém, meghintve vörösborban posírozott aszalt gyümölcsökkel
• Képviselőfánk ikrek, gesztenyével és Olaszrizlinges sárgabarack velővel
• Triplacsoki "After Eight"
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!