Takler-Tiffán BorDuett vacsora
, Budapest, Araz Étterem
Folytatva egyedülálló borvacsoráik sorozatát, ez alkalommal Szekszárdra, a Takler Pincészethez, valamint a villányi Tiffán Pincészethez kalauzolják el vendégeiket. A Takler család az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, a jelenlegi családi vállalkozást 1987-től folyamatosan építi, fejleszti a Szekszárdi borvidéken. Pincészetük kínálatában a világfajták borai, vagyis a merlot, cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjellegű vörösborok: a kadarka, a kékfrankos, valamint a szekszárdi bikavér.
A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is kínálnak. Borászati hitvallásuknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítenek a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal.
A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a villányi borvidéken. Ültetvényeik a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon fajtákat termesztenek.
A birtok vezetője Tiffán Ede, aki 1991-ben elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet. 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki. "Az ember szeresse a helyet, ahol él! S ha ezt képes megmutatni vendégeinek, akkor a harmónia tökéletes!"
A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított ételsorukat kínálják.
Időpont: 2015.03.26. (csütörtök) 19:00
A borvacsora menüje
Tiffán Csenge 2013 - Takler Flört 2014
Mozzarellás-túrós kosárka sült almával, friss petrezselyemzölddel
*****
Tiffán Mondivin Rosé (CS) 2013 - Takler Rosé (PN) 2014
Paradicsomos folyami-rákesszencia turbolyával fűszerezve
*****
Tiffán Pinot Noir 2009 - Takler Kadarka 2012
Langyos kacsamájragu kenyérlángoson, korianderes tejföllel
*****
Tiffán Principium 2011 - Takler Bikavér Reserve 2012
Burgundi marharagu vajas kifliburgonyával és vargányás karottával
*****
Tiffán Grande Selection 2009 - Takler Primarius Merlot 2011
Borskéregben sült vesepecsenye tárkonyos-szarvasgombás mártással, krémben sült burgonyával
*****
Tiffán Elysium 2008 - Takler Regnum Cuvée 2007
Pörköltmogyorós csokoládé-tortácska konyakos meggyzselével és kávéhabbal
*****
Ár: 11.900 Ft/fő
Asztalfoglalás
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!