A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Terra Madre Ünnepi Borvacsora

12. 10.

Budapest, kiSSBende



November télidő, december pihenő – mondták régen. A Terroir Club is lassít a Slow Food nemzetközi Terra Madre napján és a kiSSBende Bisztróval karöltve egy rendhagyó borvacsora keretében ünnepli, hogy itthon is erősödik a tiszta forrásból származó, jó minőségű helyi élelmiszerek kínálata, és ha lassan is, de biztosan nő az igény az organikus alapanyagból, adalékok nélkül készült borok iránt.

 

Terra Madre Ünnepi Borvacsora

 

Ennek a fejlődésnek fontos eleme a közösségvállalás, így hagyományteremtő szándékkal a Terroir Club is csatlakozik a Slow Food 2009-ben indult kezdeményezéséhez, amelynek keretében minden év december 10-én bolygónk közel 120 országában több mint 1000 esemény kerül megrendezésre ugyanazzal a céllal: felhívni a figyelmet a tiszta, helyi élelmiszerek fontosságára és sokszínűségére.


Ha Önnek is fontos, hogy mit eszik vagy iszik, akkor ünepeljen a kiSSBendében  december 10-én!

Menü:
Sült kenyérlángosfalatok
Fürjtojássaláta mangalicakolbásszal, érlelt sajttal kísérve
Mangalicasonkával ölelt mizunás friss sajt burgonya és cékla variációval
Lágy sajt gyümölcsostyába öltözött tokaji furmintpudinggal

Borok:
Királyudvar, Tokaj – Henye dűlő Pezsgő 2010
Movia, Goriska Brda (Szlovénia) – Puro Rozé 2006 (degorzsálás élőben a helyszínen)
Champagne Fleury – Millesime 2002
Cotar, Kras (Szlovénia) – Malvazia 2009
Hollóvár Pincészet, Somló – Furmint 2008
Nikolaihof, Wachau (Ausztria) – Riesling vom Stein 2006
The Collective presents Oszkar Maurer, Szerémség – Nagy-Krisztus dűlő Kadarka 2013
Meinklang, Burgenland (Ausztria) – Konkret St Laurent 2012
Csobánci Bormanufaktúra, Badacsony – Pinot Grande Várkút dűlő 2011
Domaine Rossignol Trapet, Bourgogne (Franciaország) – Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2011
Pelle Pince, Tokaj – Zsófia 2013
Pelle Párlatház – Tokaji Borpárlat

 



Időpont: 2015. december 10., csütörtök, 18.30 – 21.30

Helyszín: kiSSBende Bisztró (V. kerület, Zoltán utca 9.)

Részvételi díj: 14.900 Ft / fő

Jelentkezzen telefonon (06 1 453 60 23) vagy emailen (info@terroirclub.hu).

A kóstolón legfeljebb 18 fő vehet részt, ezért helye csak a részvételi díj befizetését követően garantált. A Terroir Clubban (III. kerület, Csillaghegyi út 13.) készpénzzel vagy bankkártyával, a Terminal Marketben (V. kerület, Erzsébet tér 11.) készpénzzel vásárolhat belépőt, de bankszámlaszámra is utalhat (Ital-tár Kft.,12100011-10132241). A közleményben tüntesse fel az esemény címét (“Terra Madre nap”) valamint a résztvevő(k) nevét.

 

Facebook-esemény


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!