A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Zsirai Mesterkurzus (Villány, Somló, Tokaj)

05. 09.

Budapest, Borkollégium, Online is!



Három borvidék, két testvér, egy stílus. Mindhárom borvidéken - Tokajban, Somlón és Villányban - a két testvér Zsirai Kata és Petra elkötelezettsége viszi előre a pincénszet hírnevét.

 

Tiszta és határozott vonalak, nem túldimenzionált, hanem egyedi tételek. Visszafogottan, de eltökélten bemutatni a terroirt - ez a Zsirai lányok küldetése. Előadók: a Zsirai lányok és Mészáros Gabriella.


"Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség." Zsirai Csaba (1961-2011)


Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton, amelynek köszönhetően ma három jelentős hazai borvidéken vagyunk jelen, és készítünk borokat. - mondják a Zsirai lányok.

 

 

Borsor:
Villányi Múzsa Rosé 2016
Tokaji Sárgamuskotály 2015
Tokaji Hárslevelű 2015
Nagy-Somlói Hárslevelű 2015
Tokaji Furmint 2015
Nagy-Somlói Juhfark 2015
Tokaji Furmint 2013
Tokaji Furmint Betsek 2013 (félédes)
Tokaji Hárslevelű 2009 (édes)
Tokaji Fordítás 2008 

 

ONLINE MESTERKURZUS!

 
A mesterkurzus online is megtekinthetők mindazoknak, akik személyesen nem tudják átélni az együtt kóstolás élményét és találkozni a fiatal borászokkal. 

 

Az online résztvevőknek napokkal a kurzus előtt futárszolgálattal küldjük el a kóstolandó tételeket a Minivino segítségével. A bormintákat elegáns üvegfiolákba töltjük, ellenőrizhető, egyedi jelzéssel látjuk el. Azért, hogy kellő idő legyen a palackozásra és a kiszállításra, az online kurzus jelentkezési határideje: 2017. május 2.

Hogy elkerüljük az oxigénnel való érintkezést, a kiszerelés során végig inert gázokkal szorítjuk ki a levegőt és így a borok színét, zamatát és eltarthatóságát tönkretevő oxigént is. Természetesen az eredeti tartályból történő átmozgatás során is argon gázzal dolgozunk, s a lehető legkisebb túlnyomással nyomjuk ki a tartályból a bort. A közvetítés megállítható és visszajátszható, így akár későbbi időpontban is megtekinthető. 
 
Információ és jelentkezés ITT, online kurzusra jelentkezés ITT.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!