A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Cordoba, Kálnoky, Kadarka és A kezdetek utcája

FIX TV

2017-08-03 | Vinoport


Cordoba, Kálnoky, Kadarka és A kezdetek utcája

Augusztus 3-án (ismétlés: augusztus 10-én) Pandzarisz Dina énekesnő és Lukács Sándor Kossuth-díjas színművész, költő vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A Könyvhétre jelent meg Lukács Sándor A kezdetek utcája című kötete, melyből a Kossuth-díjas színművész két verset is hozott a műsornak. A Kálnoky Lászlóhoz címzett „A várakozó hóhér” című alkotás a Nyugat Pluszban jelent meg először, 2016 telén. S ha már a különleges produkcióknál tartunk, Pandzarisz Dina a törzsasztalnál – Bartók szellemiségéhez is illően –, egy olyan „határtalan” dalegyveleget mutat be, amely a középkori, európai keresztyén és a szíriai keresztény muzsika mellett a zsidó szefárd világot is megidézi.

 

 

A sokszínű, tartalmas kulturális programmal, képzeletben ellátogathatunk a Guadalquivir partjára, a spanyolországi Cordobába is, amely várost a X. században a világ egyik legnagyobb településeként tartottak számon, s amelyet a kultúra és a gazdagság egykori fellegváraként tisztelünk. Dina közelmúltbeli fellépéseiről, sikereiről, a spanyol kultúrához fűződő különös viszonyáról mesél. Lukács ugyancsak. Ő Andalúzia régi rajongójaként a hispánok életfelfogását dicséri, s megvallja: az ott megtapasztaltakból igyekszik itthon is „meríteni”. Dúzsi Tamás a spanyol borokra hívja fel a figyelmet.

 

 

A Törzsasztalnál ezúttal is kitűnő borokat kortyolgatnak Szabóék. Dúzsi – egyebek közt – Kadarka rozét bont. A díszes bútorzatról, az impozáns könyvespolcról most sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat, illetve a napokban megjelent Pest-budai mozaikok CD.

 

A legutóbbi adás megtekinthető itt:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!