A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Dzsufi, Piszli, Coco, ArtZone

Fix TV

2018-03-14 | Vinoport


Dzsufi, Piszli, Coco, ArtZone

2018. március 20-án, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Rácz Rita operaénekesnő, a Pomádé király Dzsufija és Veress Réka designer, táskakészítő, a Piszli márka alapítója vendégeskedik.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsort egy Kosztolányi-idézettel vezeti be a műsorvezető: „csak annyit meríthetünk a tengerből, amennyi belefér a formaedénybe.” Néhány perccel később már a haute couture, a francia elegancia nagyasszonya, Coco Chanel kerül szóba, aki szerint „a divat változik, a stílus örök”; ez az elv jellemzi a táskakészítést alkotómunkának tekintő Veress Réka szemléletét is.  A designer a tavalyi Sziget Fesztiválon az ArtZone programjában szerepelt, ahol a divatot és a recycling látásmódot, az újrahasznosítás elvét helyezték a középpontba.

 

 

A műsorvezető Szabó Zoltán Attila, aki maga is jól ismeri a színházak világát, hiszen a Legendák nyomában-előadások művészeti vezetője, rendezője, a Gershwin szerelmei című színdarab szerzője, Rácz Ritát a divatbemutatók és a musicalszínjátszás játékos összekapcsolásáról kérdezi, majd a színészgyerek-lét elkerülhető csapdáiról mesél a művésznő. A mesterek, így Marton Éva, Kovalik Balázs, Kocsis Zoltán szerepéről, a tőlük kapott útravalóról szintén említést tesz a Magyar Állami Operaház magánénekesnője.

 

A műsorban megismerjük Szalay Gyula borászt, Dúzsi Tamás nemzetközi hírű szekszárdi borászunk budapesti borboltjának (Ráday utca 37.) vezetőjét, aki hasznos tudnivalókkal szolgál a nemes nedűkről, s beavat a rozékészítés rejtelmeibe.

 

 

A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat, melynek 2018./1. lapszámában olyan neves írók, költők művei olvashatóak, mint Tőzsér Árpád, Petőcz András, Varga Imre, Hekl Krisztina, Bíró József, Schwalm Zoltán, Kaiser László, Jukka-Pekka Kerniven, Andrew Topel, vagy a Törzsasztal műsorában korábban ugyancsak szereplő Vörös István és Filip Tamás.  

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!