A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Elindult a nevezés az Országos Borversenyre

2017-04-21 | Vinoport


Elindult a nevezés az Országos Borversenyre

Az idei évben 38. alkalommal megrendezett borverseny a szervezők szándéka szerint a hazai borkínálatból a legnagyobb merítést kínálva objektív mércéje kíván lenni a magyar boroknak. A termelők nem csupán pozitív visszajelzést, de a díjnyertes tételek itthon és külföldön egyaránt kiemelt figyelmet kaphatnak.


 

A szőlő- és borágazati stratégia kulcsfontosságúként határozza meg a magyar bor hazai és nemzetközi presztízsének növelését és a termelők piacra jutási lehetőségeinek javítását. A tavalyi borversenyre minden eddiginél több, 467 tétellel nevezett 19 borvidék 147 pincészete. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) küldetésének érzi, hogy a lehető legtöbb magyar bortermelő bemutatkozását segítse az ország legrangosabb borkóstolóján: ha a versenyre nevezett tétel idei borvidéki borversenyen aranyérmet nyert, a szervezet támogatásaként 50 %-os engedményt kap a nevezési díjból. Annak érdekében, hogy még több pincészet nevezését segítsék, a HNT csökkentette a minimális tételnagyságot is.

 

Többszöri válogatás, egyenlő feltételek

 

A nevezés egyik alapfeltétele, hogy a nevezett tételből legalább 600 palack, édes nemes borok esetén legalább 300 palack készüljön, és rendelkezzen érvényes forgalomba hozatali engedéllyel. Nevezni 2017. május 17-ig, a www.orszagosborverseny.hu oldalon keresztül lehet; ugyanitt találhatók a borversennyel kapcsolatos tudnivalók, valamint a részletes szabályzat is. A minták a HNT irodájában és hat belföldi gyűjtőponton adhatók le.

 

Az Országos Borversenyre nevezett tételek már átestek egy hegyközségi és borvidéki borversenyen, tehát ez a harmadik megmérettetés. Az alulról épülő kiválasztási rendszer és a többszöri válogatás az ágazat minden szereplője számára biztosítja az egyenlő feltételeket. 

 

A nyertes borok termelői - amellett, hogy használják az Országos Borverseny ezüst-, arany- és nagy aranyérmes matricáit - részesei lesznek annak a borválogatásnak, amelynek segítségével a magyar borokat külföldön népszerűsíti a HNT és a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

 

Az OrszágosBorverseny házigazdája az idei évben az Egri borvidék lesz.  

 

Kategóriák és különdíjak

 

A 2017-es Országos Borverseny kategóriái:

A RIEDEL poharak magyarországi forgalmazójának különdíja:

Emlékdíjak:

 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!