A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Fangio, Krasznai, Mercedes, Graboc és a Jelen/Lét

Fix TV

2018-04-16 | Vinoport


Fangio, Krasznai, Mercedes, Graboc és a Jelen/Lét

2018. április 17-én, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok (FIA ETRC) kamionversenyző ás Rusz Milán színművész, a Magyarországi Szerb Színház igazgatója vendégeskedik.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsort a Forma-1-es legenda, Juan Manuel Fangio gondolatával vezeti be a műsorvezető: „mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.”

 

 

Szabó Zoltán Attila, akinek Gershwin szerelmei / Szép napot! című, a Napút gondozásában megjelent kötete az április 19-én kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egyik újdonsága lesz, a Magyarországi Szerb Színház igazgatóját egy másik rangos seregszemléről kérdezi: a Jelen/Lét nemzetiségi fesztiválról, amelynek Rusz Milán egyik szervezője volt. S ahol a műsor fővédnöke, Dúzsi Tamás nevével fémjelzett Jónás könyve-előadás nagy sikert aratott!

 

Amiként a Levesben című produkció is, melyről Rusz elmondja: a darab nemzetiségi színésznők élményanyagára épül, s azt vizsgálja: milyen ma nemzetiségi identitással nőnek lenni Magyarországon.

 

Kiss Norbi mesél családjáról, gyökereiről, azokról az évekről, amikor még csak a kisszobában szimulátorozott, majd arról a csodáról, ami őt a virtuális térből a valóságos versenypályákra navigálta – Michelisz Norberttel együtt. Egy korábbi bajnokról, Krasznai Jánosról is megemlékezik, aki nélkül, nem tartana ott a kamionversenyzés, ahol tart, s aki – a szintén Mercedes-kamiont hajtó – Norbit az utódjának-örökösének tekintette.

 

 

Dúzsi Tamás megismerteti a nézőkkel Grabóc „titkát”: a Szekszárd mellett fekvő települést a szerbek szent helynek tekintik, ahol már ősrégen is készült bor, mégpedig a görögkeleti szerzetesek jóvoltából. Nos, ezt a kivételes örökséget vitte tovább a Dúzsi-borászat, a mélyrubin színű Graboccal!

 

A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat, melynek neves szerzői közé tartozik (a teljesség igénye nélkül): Tőzsér Árpád - a Nemzet művésze, Rónay László, Sipos Lajos, Petőcz András, Vörös István, Varga Imre, Szűgyi Zoltán, Zalán Tibor, Filip Tamás, Kóbor Adriána, Sós Dóra, Hekl Krisztina, Schwalm Zoltán, Bedri Baykam, Fernando Aguiar, Jukka-Pekka Kerniven és Adrian Dorado is.

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!