A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Etyeki Kúria Rosé

Etyeki Kúria Borgazdaság Etyeki Kúria Rosé 2012

Véleményünk szerint

A pohárból gyakorlatilag kilépnek a bájos, elsősorban szamócára, málnára és piros ribizlire emlékeztető illatjegyek. A korty lendületét a szén-dioxid és a savak diktálják, a test a műfaj sztenderdjeinek megfelelően a könnyed kategóriába sorolható. Az ízvilágot a gyümölcsök formálják, a lecsengésben finoman felbukkan az alkohol. Ez a bor a frissességről szól színben, illatban és ízben egyaránt.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-02-14

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Etyek-Buda
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    6400
  • Ár

    1700 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% pinot noir

Etyeki Kúria Borgazdaság borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szőlő és friss bogyós gyümölcsök illata, eperre és ribizlire emlékeztet. Szájban ropogós, elegáns savakkal, hosszú lecsengésű bor. Vinifikáció: Több lépcsős szelektív kézi szüret, majd 50% gyors préselés, 50% bogyózás és 48 órás hideg áztatás után a kíméletes préselést alacsony hőfokon reduktív eljárással fémtartályban való erjesztés követte. Ajánlott: aperitifként, hideg előételekhez, hal és- tésztaételekhez, grillezett fehér húsokhoz, ázsiai ételekhez, gyümölcsös desszertekhez.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása

A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!