A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Fuxli

Eszterbauer Borászat Fuxli 2013

Véleményünk szerint

A bor illata szellőztetés után alacsony intenzitású málnás és zöld fűszeres jegyeket mutat. A kortyra az illathoz hasonló aromatikai visszafogottság a jellemző, itt a piros bogyós gyümölcsökön túl fűszerességet fedezünk fel. A szerkezet ennek megfelelően könnyed testből, ehhez illő alkoholtartalomból, lendületes savakból áll.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-08

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    12.8 %
  • Palackmennyiség

    3300
  • Ár

    1750 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kadarka

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 100% kadarkának köszönhetően fajtajelleges illatok, piros bogyós gyümölcsök, fűszeresség, cseresznyés-meggyes aromák törnek ki a pohárból. Ízében hasonlóan friss és üde gyümölcsök érzete, melyet az évjáratnak köszönhető savak hosszan bizsergetnek a szájban. Közepesen hosszú lecsengés, a korty végét is még a gyümölcsösség uralja. Kedves és szerethető sillerbor.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

Azonnal fogyasztható.

Hol vásárolható meg

www.selection.hu

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!