A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Már négy magyar ASI Sommelier Diplomás van

Idén hárman is sikeresen vizsgáztak

2018-04-06 | Vinoport


Már négy magyar ASI Sommelier Diplomás van

A Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI) ebben az évben is meghirdette a nemzetközi sommelier vizsgát, amelyet idén már másodjára rendeztek meg Magyarországon. A diplomások száma pedig idén négyre bővült.


 

A megmérettetésen az ASI rendes jogú tagjai által benevezett sommelier-ek vehetnek részt. A vizsga az előző évhez hasonlóan, minden ASI tagország részére ugyanazon a napon, azaz 2018. február 26-án volt.
 
Alapvetően két szabályzat szerint kellett a vizsgát bonyolítani. Az egyik a rendezőknek írja elő teljes részletességgel (helyszín, berendezés, felszerelés, tematika, vizsga sorrendje, határidők, kommunikáció stb.) a verseny menetét, míg a másik a versenyzőkre vonatkozó előírásokat tartalmazza.

 


A vizsga elméleti és gyakorlati feladatokból állt: a négy elméleti anyagot (közte a 80 kérdéses tesztet) írásban, a két gyakorlati feladatot szóban kellett teljesíteni. A vizsgát idegen nyelven kellett teljesíteni, angolul, franciául vagy a spanyol nyelven.
 
Ezután a teljes vizsgaanyagot a megadott határidőre az ASI oktatási központjába, Olaszországba kellett küldeni. A nagyszámú vizsgázók ellenére a végeredményt már április 4-én ismertették a nemzeti elnökökkel: összesen 57-en vizsgáztak sikeresen.
 
Magyarországról hárman indultak neki a feladatnak és minden várakozást felülmúlóan teljesítették a követelményeket.


A hazai indulók közül mindhárman ASI Sommelier Diplomát kaptak: ketten Arany Diplomát, egyikük pedig Ezüst Diplomát. Előbbit Horváth Máté (Mák Bistro) és Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl) nyerte el, míg Ezüst Diplomát Rácz Imre (Mák Bistro) szerzett. 

 

Már négy magyar ASI Sommelier Diplomás van
 

Így már Angerman Lászlóval, aki az Onyx étterem head sommelier-je és szintén az MSC tagja, négyen vannak, akik ASI Nemzetközi Sommelier Diplomával rendelkeznek. A diploma, valamint a vele járó névre szóló, fényképes plasztik kártya és a kitűző átadása 2018. június hónapjában lesz a Continental Hotel Budapest különtermében.
 
Szívből gratulálunk Máténak, Norbertnek és Imrének!Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!