A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mezőgazdasági mikrovállalkozások fejlesztése

Akár 50 millió forint támogatás!

2017-04-01 | Vinoport


Mezőgazdasági mikrovállalkozások fejlesztése

2017 áprilisában nyílik meg a vidéki térségekben működő mezőgazdasági termelő mikrovállalkozások induló vagy már működő, nem mezőgazdasági tevékenységeinek fejlesztését célzó pályázat.


 

A pályázat (VP6-6.4.1–16 - Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása) keretein belül a támogatás a falusi turizmushoz, vendéglátáshoz kapcsolódó szálláshely létesítésére, fejlesztésére, valamint a  tevékenységhez kapcsolódó új gépek, berendezések, technológiák beszerzésére is felhasználható. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege elérheti az 50 millió forintot is. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 35,94 milliárd forint. A siker érdekében érdemes mind a pályázat benyújtásához szükséges előkészületek során, mind pedig a pályázati anyag összeállításához felkészült, tapasztalt tanácsadó és pályázatíró cég szolgáltatását igénybe venni.  

 

 

A pályázatra az nyújthat be támogatási kérelmet, aki 2016. január 1-jén már mezőgazdasági termelő volt, és támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó teljes lezárt üzleti évi árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik. 

 

A támogatási kérelmek benyújtására 2017. április 18-tól van lehetőség; az első szakasz 2017. május 18-án, míg a második szakasz június 19-én zárul.

 

Az alábbiakban kiemeltük a pályázat legfontosabb paramétereit; a pályázat teljes szövege itt érhető el.

 

 Ki nyújthat be támogatási kérelmet?

 

Támogatási kérelmet benyújthat olyan, vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelő, aki/amely együttesen megfelel az alábbi feltételeknek:

 

A felhívás esetében az őstermelők a vidéki térségekben működő mikrovállakozásnak minősülő mezőgazdasági termelő kedvezményezetti körbe tartoznak. Ugyanakor: az őstermelő támogatás elnyerése esetén a nem mezőgazdasági jövedelemtermelő tevékenységre való tekintettel tevékenységét köteles átalakítani legalább egyéni vállalkozó vagy más vállalkozási formájúvá.

 

Mekkora az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege?

 

 

Mekkora a támogatás maximális mértéke?

 

 

Mely tevékenységek támogathatók önállóan a felhívás keretében?

 

Legalább egy beruházás megvalósítása úgy, hogy a fejlesztéssel érintett tevékenységek nem kapcsolódhatnak elődleges mezőgazdasági termeléshez:

 

Mely tevékenységek nem, vagy csak más tevékenységgel együttesen támogathatóak?

 

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek önállóan nem, csak valamely önállóan támogatható tevékenységgel együttesen támogathatóak:

 

Engedély,- vagy bejelentésköteles építési tevékenység esetében a támogatási kérelemhez elegendő az engedélyezési eljárás megindítását igazoló dokumentumot, valamint az engedélyezési eljárás kapcsán a hatósághoz benyújtott építészeti-műszaki tervdokumentációt csatolni.

 

Gépberuházás esetén kizárólag olyan első üzembe helyezésű, a támogatási kérelem benyújtásának évétől számított legfeljebb két éve gyártott gépek, technológiai berendezések beszerzése és beépítése támogatható, amely a támogatható tevékenység megvalósítását szolgálja.

 

Miért válassza az EU-WIN Kft.-t a pályázati anyag összeállításának támogatására?

 

Az EU-WIN Kft. 10 éve foglalkozik kizárólag mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások elkészítésével. A mögöttük álló háttércsapat a közbeszerzés lebonyolítását, jogi kérdések kezelését is vállalja az érintett területen. A nyerési arány 96%-os volt eddig. Ügyfeleik között őstermelők, egyéni vállalkozók, de nagy cégek is megtalálhatóak, mint az Alba Agrár Zrt., FinoFood Kft., Kométa, Mizsetáp, Új-Palini Hús Zrt., stb.

 

A cég több 10 milliárd forint lehívásában segédkeztett már az elmúlt 10 év során; tevékenysége kiterjed a helyszíni ellenőrzéseken való részvételre és valamennyi kifizetési kérelem benyújtására is.

 

Kapcsolat:

Juhász Lilla

nyerjpalyazaton@gmail.com

+36 20 448 7082

 

Cégadatok:

EU-WIN Kft.

székhely: 1124 Budapest, Hegyalja út 123.

adószám: 13795940-2-43

cégjegyzékszám: 01-09-873643

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!