A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vincent Evolution Rosé Extra Dry

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Vincent Evolution Rosé Extra Dry 2008

Véleményünk szerint

A pezsgőnek levegőre van szüksége, mire csipkebogyós jegyeket hordozó illata kifejlődik a pohárban. Műfaján belül az érettebb, tartalmasabb tételekhez tartozik; teste, alkoholérzete közepes, textúrája krémes, ízvilága előbb a meggyes, ribizlis asszociációkra épül, majd a lecsengésben az autolízises jegyek kerülnek előtérbe. A savak a buborékokkal együttműködve támasztják alá a szerkezetet.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-12-05

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    12.8 %
  • Palackmennyiség

    30000
  • Ár

    3550 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% pinot noir

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A rozé színe hagyományos pezsgőszín, azaz a hagymahéj enyhén sárgás-bronzos változata. Bukéját a pinot noir szőlő csipkebogyós, vadmálnás jellege és az érettségből fakadó élesztőillat uralja. Zamatában a pikáns gyümölcsösség kitűnő egyensúlyt alkot az extra dry cukortartalmával és a hozzá tartozó elegáns savakkal. Ezt még jobban kiemeli a diszkrét tannin tartalom, melyet élénk gyöngyözés, a szénsav apró rózsafüzér láncai koronáznak. Kitűnő aperitif, a halak legjobb barátja. Fogyasztási hőmérséklet fok.

Érlelési információk

Tradicionális, palackos erjesztésű és érlelésű pezsgő. A palackos érlelés időtartama minimum 18 hónap.

Pinceidő

2-5 év

Hol vásárolható meg

Alabárdos étterem, Kistücsök étterem, Vinopolis, Gundel étterem, Fortuna étterem, Hotel Marriott, Hotel Iberostar, Gerlóczy Kávéház, Bor és Más, Auchan

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!