A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Parafatitkok, Csacskavers, Fülöp király és az autogramkérő

Fix TV

2017-04-13 | Vinoport


Parafatitkok, Csacskavers, Fülöp király és az autogramkérő

Április 13-án (ismétlés: április 20-án) Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész, költő és Mészáros Viktor a Hungarokork-Amorim Zrt. vezérigazgatója vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

Szilágyi Tibor két saját versét is hallhatjuk a Törzsasztal műsorában – a szerző, avagy a Kossuth-díjas színművész előadásában. Az egyik mű a barátságról mesél, míg a másik címe: Zárszó, és az élet, az öregedés, az elmúlás sajátos stációit mutatja be.

 

 

A műsor egyéb meglepetéseket is tartogat. A Talány Akusztik előadásában egy a Húsvéti ünnepkörhöz igazán illő dal felvételét élvezheti a néző: az Óbudai Társaskörben nagy sikert aratott Csacskavers szerzőpárosa: Zöld Csaba és Schwalm Zoltán.

 

Dúzsi Tamás és Mészáros Viktor révén a borosüveg fontos alkotórészének számító parafadugó, illetve a parafagyártás titkairól tudunk meg többet. Olyan megdöbbentő adattal is szolgál a műsor, mint hogy egyetlen parafadugóban 800 millió gázcsere rejlik!

 

Mészáros Viktor szóba hozza a hazai vendéglőkben borbontásnál, borkóstolásnál jellemző leggyakoribb hibákat is. Ezek közül szerinte a legkirívóbb, amikor a pincér a vendég szeme láttára, elmorzsálja a dugót. Szilágyi sem finomkodik, elsorol több felháborító mulasztást.

A művész megidézi azokat az időket is, amikor Fülöp királyként járt-kelt a Pesti Színházban, és egy ízben, királyi jelmezben üldözött ki az épületből egy betolakodót. Egy filmterv is született a törzsasztalnál. Az elképzelt mozi címe: Házasság a Vadnyugaton. Helyszíne: a Mexikói Kalap-hegy.

 

Dúzsi Tamás ezúttal is kiváló borokkal lepi meg az asztaltársaságot, és megmutatja azt az elismerést, melyet Düsseldorfban érdemeltek ki a Dúzsi-borok: a rangos Pro Wein borkiállításon. A Törzsasztalról most sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető itt: 

 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!