A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pest-Buda, Corvina, divatáramlatok, Syrah

Fix TV

2017-08-14 | Vinoport


Pest-Buda, Corvina, divatáramlatok, Syrah

Augusztus 17-én (ismétlés: augusztus 24-én) Osgyányi Sára és Soltész Rezső előadóművész, üzletember vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsor ezúttal televíziós képzőművészeti tárlatnak is felfogható, hiszen Osgyányi Sára festményei mindvégig láthatóak, részei a stúdiótérnek. Az alkotások többségéről budapesti életképek, helyszínek, buszok, trolik, villamosok „köszönnek” vissza ránk. Ahogy a Prae ítésze fogalmazott: „Osgyáni Budapest szerelmese, a város lett a műhelye.” A főváros jelen idejű megfogalmazását az Újnyugat Irodalmi Kör művészei is feladatuknak tekintik, ezért jelent meg a nyáron – a Fővárosi Önkormányzat és az Infiniti ösztönzésére – a „Hangzó Nyugat Plusz 4. – Pest-budai mozaikok” album. Aligha véletlen, hogy a kiadvány és a művésznő munkái szépen megférnek egymás mellett az Alexandra Pódiumon is.

 

 

A műsor másik vendége, a Szóljon hangosan az ének! és megannyi sláger előadója, a Corvina együttes alapítója, Soltész Rezső nem titkolja, hogy rajongója a kortárs képzőművészetnek, irodalomnak és a minőségi bornak, így kitűnően érzi magát ebben a közegben. Soltész őszintén vall a Corvináról, a „nyugdíjas sztárok” nem feltétlenül irigyelendő helyzetéről; saját életútjáról, amely negyedszázada már nemcsak a színpadi létezésről szól. A Zenészmagazin alapítója ma sikeres üzletember, aki szaklapokat jelentett meg; a reklámpiacon is jelen van.

 

Soltész úgy is, mint reklámszakember, és mint popzenész, véleményt alkot a Justin Timberlake-jelenségről, a jelenkori világsztárok lehetőségeiről, illetve a márkaépítés és a művészi munka közti kényes egyensúly érzékelhetően mind nehézkesebb megtalálásáról a popszakmában. A zenész kalapot emel a változó divatáramlatok ellenére mindig talpon maradó, legendás pályatársai, a The Rolling Stones és az Omega előtt.

 

 

A Törzsasztalnál kitűnő borokat kortyolgatnak Szabóék. Dúzsi Tamás pedig izgalmas előadást tart a harmonikus, elegáns, kitűnő bort adó Syrah szőlőfajtáról, amit „a szőlők fekete lovagjának” is neveznek, talán azért, mert valaha a keresztes lovagok szintén előszeretettel hörpölték.

 

A Törzsasztal tv-műsor díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!