A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Törzsasztal: ősszel is Sziget Fesztivál!

Fix TV

2018-10-25 | Vinoport


Törzsasztal: ősszel is Sziget Fesztivál!

2018. október 30-án, 20:40-kor Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Zavaros Eszter a Magyar Állami Operaház magánénekesnője és Berzsenyi Bellaagh Ádám színházi rendező, a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója vendégeskedik.


 

A sokszínű, igényes műsorban felidézik az idei Sziget Fesztivált, ahol az Operaház is jelen volt, és a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon nap, mint nap nagy primadonna-showra várták a közönséget. Azonban az egyik este szinte leszakadt az ég, így tomboló viharban kellett előadni a produkciót. Csakhogy kis idő után a technika is megadta magát – nem úgy a dalszínház játékos kedvű művészei!

 

 

A Törzsasztal műsorába ismét meghívott Zavaros Eszter élt a váratlan lehetőséggel, és – sellőjelmezben– énekeltette meg a publikumot. Először a Monty Python örökbecsűjét (Alwayslookonthebrightside of life) dalolták el, majd a Queen budapesti koncertjét felidézve, a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt tanította meg a javarészt külföldiekből álló, különben példás magaviseletű „diákseregnek”.

 

S ha már ilyen szép sikert hozott a szigeti dalárda, hát a műsorból sem maradhat ki ez a sláger: Eszter tanárnéni vezetésével Berzsenyi Bellaagh, Dúzsiés Szabó is dalra fakad…

 

 

A műsorvezető Berzsenyitől természetesen a családfáról is érdeklődik, majd a Svédországban cseperedett, később Budapesten iskolába járó, de Angliában, Skóciában is tanuló színházi rendező elárulja: mi vonzotta Budaörsre, miért pályázta meg a Latinovitsról elnevezett színház vezetését, ahol december 1-én I. L. CaragialeKarnebálját mutatják be.

 

A Törzsasztalról természetesen most sem hiányozhatnak Dúzsi Tamás díjnyertes, kiváló borai, fenséges Merlotja, ahogy a legnépszerűbb kortárs orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat példányai sem.

 

Az előző adás megtekinthető itt:Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!