A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Syrah

Günzer Tamás Pincészete Villányi Syrah 2009

Véleményünk szerint

A szőlőből és a hordóból eredő fűszeres és csokoládés illatok gazdag, szinte édes hangulatot létrehozó kavalkádja, valamint meggy, fekete cseresznye érezhető, ha a pohárba szagolunk. Az ízvilág az illat pontos lenyomata, szerkezetében extraktédesség, tüzesség, teltség, jelentős, de további palackos érleléssel várhatóan szépen beépülő tannin. Kifejezetten hosszú utóíz. Mindenképpen marhahúst készítenénk mellé, esetleg lassan sült ossobuccót borjúcsülökből.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-07-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    14.3 %
  • Palackmennyiség

    2000
  • Ár

    3000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% syrah

Günzer Tamás Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Terméskorlátozott ültetvényről származó, nagytestű, elegáns vörösbor, mely 18 hónapot érlelődött új barrique hordóban. Illata élénk és komplex, érett gyümölcsök, csokoládé. Ízében az erdei gyümölcsök és az egzotikus fűszerek dominálnak. Fogyasztását 17-18 Celsius-fokra lehűtve ajánljuk.

Érlelési információk

18 hónapig tartó, új barrique hordóban történő érlelés.

Günzer Tamás Pincészete bemutatása

A Villányi borvidék tüzes vörösborairól és kiváló szakembereiről híres. Szubmediterrán éghajlata hosszú száraz nyaraival rendkívüli módon kedvez a szőlőtermesztésnek. Ez önmagában azonban nem elég, és a borászatot is csak részben lehet megtanulni az iskolapadban, a valódi tudáshoz csak hosszú évek tapasztalatán, verejtékes munkáján át vezet az út. Günzer Tamás nekivágott ennek az útnak, gondosan ápolta a szőlőt, szakszerűen művelte az ültetvényeket, optimalizálta a tőketermelést, ügyelt a vessző és a fürtszámokra és mindenekelőtt arra, hogy a napfény mindig átjárja a fürtöket. Szüretelt, palackozott, kóstoltatott, ott volt a fesztiválokon, borversenyeken, ahonnan díjakkal meggazdagodva térhetett haza. Ennek eredményeképpen borai mára ismertté váltak hazánkban és külföldön is. Célja soha nem az átlagos minőségű bor előállítása, csúcsborokat, különlegességeket palackoz évről évre. A két évtizednyi kitartó munkája gyümölcseként, a folyamatos bővítések folyamán Günzer Tamás ma már 45 hektáron gondoz szőlőt a Villányi Borvidéken, borait évente 220 000 palackba tölti és számos díjat is elnyert.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!