A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Kékfrankos Rozé

Sabar Borház Badacsonyi Kékfrankos Rozé 2011

Véleményünk szerint

Egy rozéhoz hű, piros bogyós gyümölcsöktől kedves illat fogad, amikor a pohárba szagolunk. A legerősebb benyomást az illatnak megfelelő ízek teszik a kóstolóra: a bor arról szól, amiről egy reduktív tételnek szólnia kell: a friss, gyümölcsös aromavilágról. Erről még a szerkezet sem tereli el a figyelmünket, a könnyed test, az alacsony alkohol és a kerek savérzet megbújik a szamóca és a ropogós cseresznye mögött.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    841
  • Ár

    1400 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Reduktív eljárással készült tétel a Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjéből származó szőlőkből. A szőlőt kifejezetten rozébor készítésére szüreteltük a technológiai érettség állapotában (amikor a mag már halványbarna, de a bogyók még nincsenek a teljes érettség állapotában), az üdeség, a magasabb savtartalom érdekében. (A vörösbornak való szőlőt csak bő két héttel később, érettebb állapotban szedtük.) A szőlő termelője a badacsonytomaji Szabó Családi Pince.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!