A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nagyapám Szekszárdi Kadarka

Eszterbauer Borászat Nagyapám Szekszárdi Kadarka 2011

Véleményünk szerint

Fiatalos, piros szín, rozés peremmel. Barátságosan fogad a bor: meggyes, cseresznyés, enyhén füstös jegyei otthonossá teszik az illatot. A korty is megtartja kényes arányait: vörösbor létére könnyed marad, mégis izgalmas. Ízét a primer gyümölcsök és egy fűszeres karakter határozzák meg. A bor tannin- és savtartalma nem tűnik ki ezek mögül, szépen meghúzódnak a háttérben, egyedül egy kis alkoholédesség érezhető ki a lecsengésben.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-03

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    14.1 %
  • Palackmennyiség

    11425
  • Ár

    1950 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kadarka

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A múlt és nagyapáink megidézése csak a kadarkával együtt lehetséges. Ha felismertetjük a világfajtáktól teljesen eltérő különleges értékeit a világgal, akkor talán jövője is lehet. Mi ezért dolgozunk. Jellemzés (Pécsi Borozó): Kadarkából nem könnyű megtalálni az igazit. A pincészet erre a fajtára a legbüszkébb, s a titkot János szívesen meg is osztja: sokféle klón, abból is különböző korú ültetvények (van náluk 100 éves is), s a pár hetes nyílt fakádas erjesztés után a bor több hordót (fát) nem is lát. Intenzív, behízelgő, főleg málnás-cukorkás, puncsos illat. Ízben folytatódik a gyümölcsös-fűszeres vonulat, szép kerek, könnyed, ahogyan azt egy kadarkától várjuk. Bájos, kedves, harmonikus, szép bor. Hogy milyen lehetett nagyapáik kadarkája, azt nem tudom, mindenesetre ilyen ízig- vérig kadarka, ízig-vérig szekszárdi illik a lokálpatrióták zászlajára. A szép boroktól könnyen lelkesedem, így jegyzetem végére került egy HIBÁTLAN felirat, nagyapának pedig bevallottam, hogy szerelembe estem...Iványi Emese.

Érlelési információk

Fakádon erjesztés után tartályos érlelés.

Hol vásárolható meg

Corvinum/Raiker, Borfalu Vinotékák, El Hordó Borszaküzlet, Vinopolis, Borpont Győr, Ezerjó Szeged, Pampetrics Keszthely, Radó Vinotéka Pécs, Veressbor Székesfehérvár. Teljes lista a honlapon.

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!