A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Wassmann Kékfrankos

Wassmann Pince Wassmann Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

Korához képest meglepő, hogy még mindig hordoz lilás árnyalatokat a bor pereme, ez üde benyomást ad a kóstolónak. Az illat közepes intenzitású, meggyre, cseresznyére épülő, mélységet hordozó. A kortyot az teszi elegánssá, hogy a savak húzzák meg az ívét; e szerkezeti elem mögött a tannin a második helyen áll, a test és az alkohol közepes. A kompozíció egy irányba mutat, kiegyensúlyozott, feszes, mégis élettel töltik meg a bogyós gyümölcsös ízek.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-01-20

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.9 %
  • Palackmennyiség

    2738
  • Ár

    4599 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

Wassmann Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Gault&Millau 2014: "WASSMANN Bormanufaktúra - Villány első biopincészete, melyet a Németországból idetelepült Ralf Wassmann és Susann Hanauer alapított. Boraik kivételesen jó egyensúllyal bírnak, elegánsabb, hordós aromáktól mentes, autentikus irányt képviselnek, ami ma még nagyon ritka Villányban. A 2011-es és 2012-es évjáratból izgalmas borok lapulnak a pincében, elsősorban a kékfrankos, ami áttörést jelenthet a pince számára. Kékfrankos 2011 12 pont" Am 05.10. haben wir die Trauben mit optimalen 21,5 MM gelesen und eingemaischt. Im offenen Holzbottich gärte der Wein spontan und blieb noch über 3 Wochen auf seiner Maische. Am 01.11. wurde er leicht gepresst und kam in alte, kleine und große Barriques aus französischer und ungarischer Eiche. Die malolaktische Gärung erfolgte ebenfalls spontan und der Wein lagerte über 15 Monate in diesen Fässern und wurde in dieser Zeit zweimal abgestochen. Im Februar 2013 wurde er ganz grob filtriert und im März dann abgefüllt. Außer dem unbedingt nötigen Schwefel wurde ihm nie etwas zugesetzt. Der Wein hat einen Gesamtschwefelgehalt von nur 63 mg/l, das ist ca. die Hälfte der bei trockenen Bioweinen und biodynamischen Weinen zulässigen Menge von maximal 120 mg/l.

Érlelési információk

A bor 11 hónapot töltött hordóban és kettőt palackban a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Borfalu, Drop Shop

Wassmann Pince bemutatása

Gault&Millau 2014: "WASSMANN Bormanufaktúra - Villány első biopincészete, melyet a Németországból idetelepült Ralf Wassmann és Susann Hanauer alapított. Boraik kivételesen jó egyensúllyal bírnak, elegánsabb, hordós aromáktól mentes, autentikus irányt képviselnek, ami ma még nagyon ritka Villányban. A 2011-es és 2012-es évjáratból izgalmas borok lapulnak a pincében, elsősorban a kékfrankos, ami áttörést jelenthet a pince számára."


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!