A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Franc 2000

Véleményünk szerint

Hosszú életének végéhez közeledik ez a bor, ugyanakkor kóstolásakor ma még elmondható, hogy méltóságteljesen öregszik. Tiszta illatában elsősorban birset és almát fedezünk fel, ezek mellett ugyanakkor ott van az ánizs is. A közepes súlyú korty aromatikailag visszafogottabb, de szerkezetében még összetartanak az elemei. Az alkoholérzet a hosszú palackos érlelés során kialakuló, érett, enyhén édes tónusú ízvilággal együtt melegséget hoz létre a kortyban; a savak lekerekedtek, a tannin még jelen van a kompozícióban.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% cabernet franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

Már nem kapható.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!