A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A legszebb zöldség rozét kíván

A cukkini virága

2017-08-13 | Németi Sándor


A legszebb zöldség rozét kíván

Kalóriát alig tartalmaz, rendkívül egészséges, és mindig gyönyörűen mutat a tányéron. Bár a cukkinivirág felhasználása Magyarországon még nem igazán elterjedt, az elmúlt időkben egyre többen kezdik felfedezni és használni a konyhákban. Pfneisl Birgit, a Pfneiszl Pincészet tulajdonosa és borásza például imádja, így most egy általa elkészített étel kerül a tányérra.

 

Töltött cukkinivirág Pfneisl Birgit módra


Hozzávalók (4 személyre)


 

Bazsalikomos vajhoz

 

Elkészítés:


A lágy vajat egy fakanál vagy egy robotgép segítségével a finomra vágott bazsalikommal és fokhagymával összekeverjük, majd ha az állaga szép sima lett, alufóliába tekerjük. Az elkészített vajat legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.


A megfőtt kuszkuszt dolgozzuk össze az apróra vágott bazsalikommal, a kecskesajttal és a szárított paradicsommal.

 


Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a szalonnát és a fokhagymát, majd ha a szalonna szép ropogósra sült, jöhet hozzá az elkészített kuszkusz is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Keverjük jól össze, hogy a füstös-fokhagymás íz jól átjárja a kuszkusz masszát, majd töltsük meg a cukkinivirágokat és helyezzük be 5-10 percig pároló edénybe. Abban az esetben, ha nem rendelkezünk  pároló edénnyel, süssük meg a virágokat kevés olívaolajban egy serpenyőben nagyjából egy percen keresztül.


Bazsalikomos vajjal tálaljuk. Önmagában vagy húsok mellé ideális választás.

 

Borajánlat: Pfneiszl Rosé “Könnyű és fűszeres” 2016

 

Egyszerű, könnyű és törékeny, akár a cukkinivirág, kis fűszerességgel és citrusossággal társítva. Szódával, vagy jól behűtve ajánlom.

 

A legszebb zöldség rozét kíván

 

Ha a cukkinivirág mellé könnyebb vörös húsok is kerülnek a tányérra, akkor inkább a Pfneiszl “Újra Együtt” 2014-es kékfrankosát ajánlom.

 

Recept: Pfneisl Birgit

Borajánlat: Németi Sándor