A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #24 - újrakezdés Geri Ádám |

    2020-05-28 07:43:46

    A járvány kitörése óta első alkalommal gyűltünk össze a Soósban, ráadásul rögtön a tangazdaságban. Habot vertünk, számításokat végeztünk és kiderült, mivel (is) foglalatoskodtak az iskola munkatársai a kényszerszünetben.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #23 - az (egyelőre) utolsó poszt Geri Ádám |

    2020-03-25 13:22:08

    A koronavírus miatt félbeszakadt az OKJ-s borászképzés. Az utolsó alkalom nem csak emiatt sikerült különlegesre.
  • Jásdi István Zsákutcák Jásdi István |

    2020-03-15 20:13:38

    A Borászok Borásza Kóstoló Körön hatvanan kóstolgatjuk egymás borait. A szabályok szerint mindenki kétfélét mutathat be. A legnagyobb volumenben készített borát és azt, amelyet ma, saját maga a legtöbbre értékel. Ilyen módon lehet elképzelésünk arról, hogy leginkább melyik arcát mutatja a közönségnek és hogy milyen magasságokig jut el.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #22 Geri Ádám |

    2020-03-12 08:46:05

    Múlt szombaton hosszú idő után ismét Szigetcsépre látogattunk, ahol a metszés alapjait sajátítottuk el. A képek és a rövid videók önmagukért beszélnek.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #21 Geri Ádám |

    2020-03-08 20:10:48

    A legutóbbi szombatot a budafoki tangazdaságban töltöttük, ahol egy rendhagyó kóstoló keretében megtudtuk, honnan ered(het) a furmint neve, utána pedig azt, hogy mi folyik a T-keretben.
  • Jásdi István Eger, a csillag Jásdi István |

    2020-03-06 13:14:02

    A Pannon Bormíves Céh tagjaival egri borokat kóstoltunk a minap Lőrincz Gyurinál. Legtöbben –hiába élünk a borászatban évtizedek óta-nem tudtuk, mit gondoljunk az 500-tól 8000 Ft-ig értékesített Bikavérekről vagy a jól eltalált névvel tíz éve bemutatkozott fehér párjáról a Csillagról.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #20 Geri Ádám |

    2020-02-25 10:18:02

    A palackozás utáni hét szinte "unalmasan" telt, persze most is rengeteg fontos dolgot tanultunk. Íme!
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #19 Geri Ádám |

    2020-02-17 08:44:37

    Ebben a részben mindent megtudhatnak a mostanáig kitartó olvasók a lepalackozásra került borommal kapcsolatban, bónuszként pedig még egy izgalmas mikrobiológiai játékban is részt vehetnek.
  • Jásdi István Dűlők, hegyek és szabályok Jásdi István |

    2020-02-15 09:44:16

    Nyolc éve működik Csopakon a dűlős borok termelését szabályozó „Kódex”, három éve valamivel megengedőbb, de hasonlóan pontos, mostanra a törvényben is rögzített szabályok vonatkoznak a „Hegybor” kategóriára. Tanulságok.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #18 Geri Ádám |

    2020-02-09 18:22:30

    Vigyázat, tömeges spoilerveszély! Vizsgaborom célegyenesben, láthattuk, milyen kérdések várnak ránk a záróvizsgán és megfejtettük az omega-kódot.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #17 Geri Ádám |

    2020-02-03 09:16:57

    A borkémia óra hozta a szokásos szintet, újra felírtuk a KÉPLETET. Borászati technológián csömöszöltünk és fontos információkat tudtunk meg a vizsgaborunkhoz. Vasárnap pedig végre megismerhettük Jani papát.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #16 Geri Ádám |

    2020-01-22 14:45:54

    Elképesztő szombaton vagyunk túl! Az utolsó csavarig mi szereltük össze a kétkörös szűrőberendezést, amit természetesen üzembe is állítottunk. Sok-sok kép és videó, nem túlzás, ez alapján szinte "otthon" is el lehet végezni a szűrést. Emellett az élmény mellett szinte elsikkad az a tény, hogy most nagyon kell nekem szurkolni a vizsgabor miatt.