A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
  • Geri Ádám Beszabadultunk a kémia laborba Geri Ádám |

    2019-10-20 07:51:58

    Egy utóbb tévesnek bizonyult riasztás hozott extra izgalmat az unalmasnak amúgy sem nevezhető héten, ahol végre értelmet nyert a savtitrálás. És azt is egy életre megtanultam, hogy a citromsav a borász egyik legjobb barátja.
  • Geri Ádám Pezsgőkészítés, borkémia, filmforgatás Geri Ádám |

    2019-10-13 20:18:36

    Sűrű hetem volt, gyakorlaton "készítettem" pezsgőt és végre személyesen is megismerhettem a borkémia "John Keatingjét", azaz Bálint Martin tanár úrat. És minderről készült egy fantasztikus kisfilm is, aminek ebben a posztban van a hivatalos világpremierje.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #4 Geri Ádám |

    2019-10-06 22:21:09

    Az egy éves OKJ-s borász tanfolyam harmadik hetében beoltottuk a mustunkat és vártuk mi fog történni. Ezen kívül megtanultuk a kóstolás alapjait és a megoldott számtanpéldából az is kiderült, mennyibe kerül az erjesztés beindítása.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #3 Geri Ádám |

    2019-10-04 11:58:52

    Az egy éves OKJ-s borász tanfolyam elvégzésének a Soósban feltétele, hogy 100 óra gyakorlatot is megcsináljunk, vagy a tangazdaságban, vagy egy minket befogadó "külsős" borászatnál. Én Etyekre kéredzkedtem be, október 3-án meg is volt az első 9 órás műszakom. Képes beszámoló következik.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #2 Geri Ádám |

    2019-09-29 20:26:12

    Múlt héten a szürettel kezdődött a Soós István Borászati és Élelmiszeripari iskola egy éves OKJ-s borász képzése, és vele együtt a beszámoló blogsorozatom. A második alkalom helyszíne már a budafoki "főhadiszállás" volt, az iskolapadban eltöltött 8 óra simán felért három szürettel is...
  • Jásdi István Jásdi István: Egyszer volt szüret – 2019 Jásdi István |

    2019-09-25 12:14:53

    Jásdi István birtokán is javában zajlik a szüret. Erről látható/olvasható képes beszámolója a Vinoporton.
  • Geri Ádám Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #1 Geri Ádám |

    2019-09-23 07:48:35

    A budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari iskola a felnőttek számára is nyitva áll. Elhatároztam hát, hogy elvégzem az intézmény egy éves OKJ-s borász tanfolyamát. A most elindított blogsorozatomban az olvasók hétről-hétre követhetik a "kalandjaimat". A történet remélhetőleg happy enddel zárul és jövő ilyenkor már elmondhatom magamról, borász lettem.
  • Árvay János Újra itt vagyok! Árvay János |

    2019-09-20 12:56:15

    Több, mint két év után ismét olvasható a Vinoporton Árvay János blogposztja. Van miről mesélnie!
  • Sánta Zoltán Sok hűhó saszláért, avagy szomj és légszomj Svájcban Sánta Zoltán |

    2019-09-17 08:47:21

    Arvine, amigne, humagne blanche, resi, heida, cornalin, fendant. Ivott már a kedves olvasó e fajtákból készült borokat?
  • A gondolkodó, avagy az ész határai Varga Péter |

    2019-09-02 12:06:46

    Varga Péter Badacsonyban, az egykori állami gazdaság maradványain negyedszázad alatt felépítette Magyarország legnagyobb borászatát. Talán kevesen tudják, hogy az eredetileg közgazdász végzettségű szakember anno nagyon nem erre a borvidékre készült, ám az érzelmek felülírták a racionális döntést. Egy, az eredetileg a saját oldalán megjelent, most a Vinoportnak másodközlésre rendelkezésre bocsátott Facebook-posztban ír erről.
  • Tömböly L. Adrienn Vakkóstolás városnézéssel párosítva - 3. rész Tömböly L. Adrienn |

    2018-12-08 08:00:00

    Kedves Olvasó! Egy – a bor világtérképén meghatározó helyet elfoglaló – borrégió három borászatának 16 borát felölelő kóstolóra invitálunk. A kóstolás vakkóstolás lesz, nem áruljuk el melyik ez a borrégió, de ha egy kicsit is kedveled a borokat, hamarosan kitalálod. Ahogy a borokhoz ételt, úgy a borászatokhoz városnézést párosítottunk. Kóstolásra fel!
  • Tömböly L. Adrienn Vakkóstolás 3 részben városnézéssel párosítva - 2.rész Tömböly L. Adrienn |

    2018-12-01 08:00:00

    Kedves Olvasó! Egy – a bor világtérképén meghatározó helyet elfoglaló – borrégió három borászatának 16 borát felölelő kóstolóra invitálunk. A kóstolás vakkóstolás lesz, nem áruljuk el melyik ez a borrégió, de ha egy kicsit is kedveled a borokat, hamarosan kitalálod. Ahogy a borokhoz ételt, úgy a borászatokhoz városnézést párosítottunk. Kóstolásra fel!