A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pezsdítő nyári ízek

Színes rügysaláta ehető virágokkal, marinált vörös tonhallal és Légli pezsgővel

2017-08-22 | Németi Sándor


Pezsdítő nyári ízek

Amikor a Villa Medici Étterem 26 évvel ezelőtt megnyitotta kapuit, már akkor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában. Séfjük, Amrein Csaba már 22 éve vezeti az étterem konyháját, nyomon követi a nemzetközi gasztronómiai trendeket és rendszeresen vesz részt hazai és külföldi továbbképzéseken. Célja, hogy mindig egy lépéssel a megjelenő irányzatok és trendek előtt járjon, és hiszi, hogy a magyar gasztronómia megbecsültsége is erősödni fog. A Villa Medici sikere egyszerű: első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás és szakmaszeretet. Mindezt egy kellemes környezetben prezentálva, Veszprémben a Viadukt lábánál.

 

Színes rügysaláta ehető virágokkal, marinált vörös tonhallal és szezámolajjal

 

Hozzávalók:


 

 

Elkészítés:


 

A vörös tonhalat a só és a cukor keverékében 3 órán keresztül marináljuk, majd jeges vízzel leöblítjük, végül finomra vágott kaporba hempergetjük és felszeleteljük. Szezámolajjal meglocsoljuk. A salátaféléket megmossuk, a csírákat, virágokat ráhalmozzuk, melléhelyezzük a tonhalat, meglocsoljuk a balzsamecettel és a szezámolajjal. Teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.

 

Borajánlat: Légli Ottó Pezsgő Méthode Traditionnelle Brut 2013

 

Gyönyörű formában lévő pezsgő a Légli Pincészettől, rajnai rizling és pinot blanc házasítás, fele-fele arányban. Friss, üde és zamatos, virágokkal, fehérhúsú gyümölcsökkel, érzéki vajassággal és leheletnyi élesztős jegyekkel.

 

Pezsdítő nyári ízek

 

Ritka jó pezsgő, jó savakkal és elegáns korttyal, ami remekül csúszik bármilyen időben. Tökéletes választás ehhez az izgalmas és egyben könnyen elkészíthető recepthez.

 

Recept: Amrein Csaba 
Borajánlat: Németi Sándor
 

További receptekért és bor-étel párosításokért látogasson el a wineartculture.hu oldalra.