A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dandelion Pink Rozé

Canter Borház Dandelion Pink Rozé 2014

Véleményünk szerint

Színe sötét hagymahéj, bronzos. Könnyű test, az illat édeskés, drazsé, herbás cukorka, enyhe oxidáltság. Kóstolva sem tipikus rozé, a pici szénsavat és a jelentős savakat citrusok, grapefruit egészítik ki. Egres, josta, vegetalitás.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-09-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  50000
 • Ár

  1280
 • Fajtaösszetétel

  60% kékfrankos
  30% merlot
  10% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A Dandelion PINK rozé könnyed, üde frissességével, kitárulkozó gyümölcsösségével és fiatalos, játékos külsejével a Dandelion borok zászlósbora. Különleges technológiával készített emblematikus címkéjén az átlátszó és átlátszatlan részek váltakozásaként egy látható hölgyalak látható, akinek ruhája, cipője és a kezében tartott pohár mindig a bor színével harmonizál, hiszen azok rózsás színét festék helyett csak a palackba töltött bor adja. A különleges címkéjű bort 2011-ben az ország 10 legszebb borospalackja közé választották.

Érlelési információk

Tartályos, 2015. márciusában palackozva.

Pinceidő

1 év

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!